Blogger Backgrounds
NURUL AZIRA FAUZIANIE BT MOHD KAMARUZAMAN http://zieraberkalam.blogspot.com/

blupb. . blupb

get this widget

always cOunt my age

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 30 April 2011

:: back 2 Qelatey :: paskan windu..

tersangatlah penat tOday,
cOz drive frOm mOrning 2 evening..
~ ngeengee ~
da se kejang da kaki ni.
tgu mase na tecabOt je...
hahahahaha
x ler weii..
juz jOke aje..
ermmm....
tp penat 2 hilang lerrr..
na tau WHY ? ? ? 
hahahahahaha....
ni y na stOry da mOry ni..
ari ni pat lepaskan miss kat sumer.
cOz aQu nanak balik 2 qelatey dis day,,
hahahahahahaha..
hepy giler when my aunt said
" pack baju siap2 mlm ni, sOk nanak blik klntan"
hahahahahahaha...
senyOm lebar kOwtt..
lam aty ni xley na ckap r..
berbunga2 tgu mse na luruh je..
hahahahahaha
windu giler kat umah n isi umah..
sOk lak (ahad) jumpa kengkawan..
hahahah...
mc T n fafa wait pO me k.
sO merendek sakan an sek demO.. huhuhuh
jOm balik qelatey jOm ! ! ! 
bubye penang.. muahxxx..
senin t jmpa balik k.. 
~ huhuhuhuhu ~

Thursday, 28 April 2011

. . . bawak tuTiey dOlan2 . . .

1st time upenyer kazen aQu sOwg ni mai cni.
ermm.. sib bek die ikOt aQ blik ary 2..
huhuhuhuhu...
klu x entah bile ler agknyer die ley datang cni..
2day, my aunt n uncle aQu bwak die dOlan2 pusing2 penang.
aQu??
Of cOurse lerr itOt same..
hahahah
mne ley tinggal aQu sOwang2..
ermmm....
1st bawak mek tOk 2 p pekena seafOOd at penang.
then bwak die g dOlan2 kat padang kOta.
tgOk Owg dOk melepak kt sne..
kitaOwgpun xlepaskan peluang 2 u lepak same..
hahahahahaha.... =)
pa2 da last na blik umah,
bawak die merasa nek feri..
hahahaha...
p pekena angin malam..
sayup2 je derrr... ! !
sesampai je kt umah twOs je carix katil..
huhuhuhuhu..
aq lak? ?
ermm... pe agy,carix kesayangan aQu lah
"my lappy"
ngeengee~ ~
hepy bile tgOk die pun senyum je.












Tuesday, 26 April 2011

aduhai cik abang T.E.R.S.A.Y.U.N.K ! !

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.



2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.



3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.



4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.



5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.



6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.



7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.



8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..



9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.



10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.



p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhu

" Xtually ni sume my sis y pOstkan at aQu nyer FB.. then aQu cOpy paste jelah.. sekadar nak berkOngsi mne y patOt.. hahahaha.... terbaeklah sis ku atOman malaya.. "

cheif editOr : MEK QELATEY

dOn't say anything. ! !

aQu xna cakap mencarOt k.
tp jgn wat sampai aQu "NAK" cakap benda2 2 sumer.
kO ngat aQu taley wat ke.
jgn r berfikiran cm "bab_ " lak.. 
tkOt t jd "giler bab_" je
ngeengee
sO, bile pkir2 balik,
btter aQu xkenal benda alah ni dari aQu kenal.
ehh..lebey bek jd maknusia kunO r weii..
xserabOt an masalah ckit.
bikin aQu masalah saja..
kali ni aQu na say sOmething skit k.
skit je.. xbnyk mane pun.
"jangan na pasan r weii"
ingt aQu heran.. sOley sOley r..
da r.. aQu da mula na mencarOt lebey2 ni..
bek aQu blaa dulu.. 
t da mase aQu update agy k.. 
semak gak kdng2 after da jd bsneswOman skunk ni..
~ huhuhuhuhuhuh ~
teeeeettttttt.
tuuuuuttttttt.
tiiiiiiiiiiiittttttt.

cheif editOr : MEK QELATEY




Monday, 25 April 2011

OU. . MID VALLEY . . KL SENTRAL

sOnOk xterkatalah pat kuar dOlan2 smalam.
, , tgOk wayang , , 
, , makan at A&W , ,
, , shOping dress , ,
, , penatkan kaki , , 
, , cuci2 mata , , 
~ hahahahahah ~
mmg giler ler smalam an my belOved kazen.
da lama xjmpa die.
bile da jmpa cm nilah kitaOwg.
da benda je y d rancang.
die lak ajau aQu jd shOpahOlic
aduhhhh ! !
pOkai jap smalam . 
hahahahha...
tapi mmg puas aty derr
balik2 je abis penat kaki tangan.
ngat nak g TS. . ermmm
2 lah, gendOt sOwg 2 lak xmO bwak.
ahakssss... tapelah janji puas aty aQu.
dari One Utama. . . 
ke Mid Valley . . 
n twOs ke KL Sentral. . 
pa2 benda paling mencabar lam hidOp aQu.
jengX3.. nek teksi kt KL ni..
1st time kOwt nek teksi kt KL..
selOm ni xbrani..
hahahahahah.... tapi best.
mencuba benda baru.
t nanak nek bas lah pulak.
"eden tOrai k"
uhukkk3





se ni sumer kat mid valley. . ngah lapau sbb A&W xtampOng pewOt aq selOm 2.. sO, last2 cari nasik kt FC Mid Valley.. huhuhhu




y ni lak sumer kat KL sentral.. huhuhu.. da malam da ni.. tunggu mase na gerak balik umah lak.. ahakssss

1st time nek teksi.. mmg gempak r teksinyer.. pakcik driverpun bek je..
2 lah, keluar berjemput, balik lak kene sdn bhd lak.. hurmmm... penat3!







y ni lak b4 na kuar.. snap ckit mne y patOt.. da tantik2 xkan xmO snap lebey2 kOt.. ahakssss
masing2 ngah xsabau na kuar sementara sampai kite snap r dulu.. huhuhu

tiket wayang K.A.M.I.... "penunggu istana" mmg seram lah kata kaw.. huhuhu
pai menagis2 n ketar2 tangan aQu.. huhuhu

ni lak tiket teksi pakcik 2.. huhuhu.. KL Sentral tO taman tun..

sempat lak shOping baju BG USA.. beli 2 pasang.. spasang kazen aQu nyer n spasang agy aQu nyer..
kazen pilih wana pink gelap..

da sampai uma 2 penat x terkatalah..
abis kaki tangan ase cm kebas.. huhuh
gara2 gatal na bejalan..
papepun mmg fun abis kuar an kazen.
alamtnyer pOkailah aQu untuk bulan ni...
hahahahha..tadelah..
demimu y tercinta aQu sanggup seyhh.. ahaksssss
uuweekkkkk... ! !
lupa nanak amex pic kat OU lak.. huhuhu
maseh kat my kazen sbb sudi layan kerenah saia ea..
saranghea lah
muahxxx9



cheif editOr : MEK QELATEY


Wednesday, 20 April 2011

W.I.N.D.U abah

tatau nape malam ni sayup je aty aQu
tetibe ase sebak semacam
mula terbayangkan seseOrang insan
y dulu pernah aQu sayang pai skunk ni
xde Owg len lah selain "die"
sekejap pas 2 ase cam sejuuukk sgt PP aQu
cm da bnda mengalir
makin lama makin laju
paikan aQu xtahan teresak2
then aQu tup muka aQu an bantal
bab xmO c'sue n ayh sue tw hal ni
aQu tw aQu sednag menangis
menangis keran merindui insan tersayang
~ abah ~
da lame abah tinggalkan aQu n kuage y len
dis April ni genaplah 9 tahun arwah pergi tinggalkan kami
sebak maseh agy trase lah
tp ape y mmpu aQu wat rite nOw
cuma berdOa n twOs berdOa
ase cam baru agy aQu tdOw bawah ketiak die ary2
smpailah aQu berumur 11 taun maseh agy carik ketiak die
Owg salu cakap tdOw bawah ketiak mak
tapi aQu x, sbb aQu tdOw bwah ketiak arwah abah aQu
xsempat die nak tgOk aQu berjaya
xsempat die nak tgOk aQu kawen
tp aQu tetap bersyukur sebab aQu d beri peluang u merasa
kasih sayang die slame 11 tahun lebey
tatau nape windu kali ni pelik sgt2 bgi aQu
sedangkan ary2 aQu ingtkan die, tapi nape ary ni beza dri ary2 selOmnyer
bercerita an mOncet xd sbb da xtahan sgt2
sO, die cakap bykkn bersabar
n esOk malam jumaat kite bacakan yaasin sesame
sedekahkan untuk arwah abah
insyaAllah akan rasa lega pas 2
2 kata my mOncetlah ! !
but, tengss sesgt kat my mOncet sbb sudi untuk berkOngsi 'cer' n 'sad' sesme.
n timer kaseh gak sbb ade d cc bile aQu memerlukan
i mOstly miz lOve frOm bOth Of yOu.. ( abah & my mOncet )
nOw da feel better then befOre
fuhhhh... ~ ! ~ !




Cheif EditOr : MEK QELATEY

Thursday, 14 April 2011

, , , P.U.T.E.R.I mama , , ,

  nanak kenal an PUT3 zira x ? ?
jOm . .
cOmey like her mOther.. ngeengee..
jOm r layan..
tp jgn bnyk cakap au.. 
Only 1 wOrd je kOrang ley cakap..
hhahahahaha.... 
"cOmeynyer"
2 je. ley x??
ahakssss....
saje zira guwau2.. ahakssss
jOm3.. 
c my daughter nyer gelagat k.. !
. . QISDINA FATINI NABIHA . .

hahahha... cakkk!!!

after bangOn dari ketidurannyer.. nyenyak tOl!! ahakssss
aii sayang.. maseh ngantOk agy ke? ? huhu

tOmeyyy ! !

blueekk... 

nanak pOsing like mama ke?? ahaksss

time 4 mandi sayang... jOm !fatini : xmO mama, xmO !! uwekkk uwekkk
haaa.. da ensem anak mama..
eheh.. bukan ensem ler, cOmey.. huhu
sOwi 4 misundertyping y d sengajakan.. ahakssss

blueekkk... !!

nanak wat shuffle ea sayang.. k2, jOm!! ahaksss

da kenal an. ! ! ? ? 
sO ni lah sweetheart zira hari2 . . 
xdengau die nangis sari mmg sasau zira d buatnyer..
ahaksss... 
k lah.. nak mintax lalu dulu au..
lalu u turu a.k.a tidOw.. hahaha
samat malam sumer..
zira will be back dgn citer menarik lak k..
hahaha
just wait lerr ! ! !
huhuh.. 
camat malam sumer..
eheh.. silap agy..
"selamat pagi wOrld"



cheif editOr : MEK QELATEY

. . nOt in mOOd . .

='(
already 1;52 a.m.. 
date On 15 april 2011
day Of friday
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
evrything is dOne ! !
xde sape y tw hati aQu saat ni. .
maybe xpatOt u d beritahu. . 
aQu happy dengan life aQu nOw. . 
even kadang2 terpakse menangis kerana Owg. .
WHATEVER ! !
juz like bieber said. . . 
"NEVER SAY NEVER"

jika ianya musnahpun biarkan aQu je y tahu. . 
kerana KAU, KAU, n KAU ..
bukan sape2 4 me. . .

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
sO,, nOw juz Only 1 wOrd i wanna say . . .
" leave me alOne wif my Own life"
aQu bukan zira y dOlu2 k.. 
be ware n watch it ! !
~ Opsssss ~



cheif editOr : MEK QELATEY

Tuesday, 12 April 2011

R.I.N.T.I.H.A.N

. . . gelak tawa . . .
. . . senyum senda . . .
. . . tangis duka . . . 
knpa harus aQu menangis saat ini ? ?
setelah sekian lame aQu pendam rasa hati ! !
mencipta segunung hiba . .
saat aQu melakar bahagia..
kau y hilangkan bahagia itu . .
saat aQu mula menderita..
kau jugalah y menambahkan penderitaan ku . .
bagaimana harus ku jelaskan ? ?
kalau seandainyer kau kikis setiap kepercayaan itu..
bagaimana harus aQu kembalikan ? ?
kalau seandainya kau y rampas bahagia itu . .
beratus kali aQu ungkapkan kata2 ni..
"bahagia aQu hanya bersamamu"
tapi mengapa kau mula curiga denganku ? ?
hampir sebulan aQu menaggung derita . .
'demam '
terkejut dengan setiap tingkah lakumu..
namun aQu redha.
mungkin ini jalannya untuk aQu merasa lega , ,
lega dari kesakitan sendiri. .
walaupun panas badan bahang situasi . .
. . . senyummu . . .
. . . gelakmu . . .
. . . usikanmu . . .
. . . jenakamu . . .
. . . layananmu . . .
. . . perhatianmu . . .
semua y aQu rindukan .
tiap inci wajahmu ku semat kemas
dalam kOtak mindaku .
tiap irama suaramu ku ikat erat
dalam kOtak hatiku .
tiada y kedua atau ketiga. .
cuma satu dalam sejuta . .
kamu GENDOT .
tOlOng GENDOT hapuskan air mata ni dari mengalir lagi. .
musnahkan segala syak wasangka antara kita . .
kembalikan sinar hubungan kita seperti sediakala . .



cheif editOr : MEK QELATEY<3 <3 <3

Friday, 1 April 2011

P.E.N.C.I.N.T.A. yang setia..

Bayangkan apabila Rasulullah SAW dengan seizin Allah, tiba-tiba muncul mengetuk rumah kita... Baginda datang dengan tersenyum dan muka bersih di muka pintu rumah kita.. Apa yang akan kita lakukan? Mestinya kita akan sangat berbahagia, memeluk beliau erat-erat, dan lantas mempersilakan beliau masuk ke ruang tamu kita. Kemudian kita tentunya akan meminta dengan sangat agar Rasulullah SAW sudi menginap beberapa hari di rumah kita. Beliau tentu tersenyum.....
Tapi barangkali Kita meminta pula Rasulullah SAW menunggu sebentar di depan pintu kerana kita teringat video CD Rated 18xxx yang ada di ruang tengah, dan kita tergesa-gesa memindahkan dahulu CD tersebut ke dalam. Beliau tentu tetap tersenyum.....
Atau barangkali, kita teringat akan lukisan wanita separuh telanjang yang kita gantung diruang tamu kita, sehingga kita terpaksa juga memindahkannya ke belakang secara tergesa-gesa.. Barangkali kita akan memindahkan lafaz Allah dan Muhammad yang ada diruang samping dan meletakkannya di ruang tamu. Beliau tentu tersenyum.....
Bagaimana bila Rasulullah SAW bersedia menginap dirumah kita? Barangkali kita teringat bahawa anak kita lebih hafal lagu-lagu barat daripada menghafal selawat kepada Nabi. Barangkali kita menjadi malu bahawa anak-anak tidak mengetahui sedikitpun sejarah Rasulullah SAW, kerana kita lupa dan lalai mengajari anak-anak kita. Beliau tentu tersenyum.....
Barangkali kita jadi malu bahawa anak-anak kita tidak mengetahui satupun nama keluarga Rasulullah SAW dan sahabatnya, tetapi hafal di luar kepala mengenai anggota Power Rangers atau Penyu Ninja. Barangkali kita terpaksa menukar satu kamar mandi menjadi ruang solat. Barangkali kita teringat bahawa perempuan di rumah kita tidak memiliki koleksi pakaian yang sesuai untuk berhadapan dengan Rasulullah SAW. Beliau tentu tersenyum.....
Belum lagi koleksi buku-buku kita dan anak-anak kita.. Belum lagi koleksi kaset/CD kita dan anak-anak kita.. Belum lagi koleksi karaoke kita dan anak-anak kita.. Kemanakah kita harus menyingkirkan semua koleksi tersebut demi menghormati junjungan kita? Barangkali kita menjadi malu diketahui junjungan kita bahawa kita tidak ke masjid meskipun azan berbunyi. Beliau tentu tersenyum.....
Barangkali kita menjadi malu kerana pada saat azan Maghrib, keluarga kita malah sibuk di depan TV. Barangkali kita menjadi malu kerana kita menghabiskan hampir seluruh waktu kita untuk mencari kesenangan duniawi. Barangkali kita menjadi malu kerana keluarga kita tidak pernah menjalankan solat sunat. Barangkali kita menjadi malu kerana keluarga kita jarang membaca Al-Quran. Barangkali kita menjadi malu bahawa kita tidak mengenal tetangga-tetangga kita. Beliau tentu tersenyum.....
Barangkali kita menjadi malu jika Rasulullah SAW menanyakan kepada kita siapa nama tukang sampah yang setiap hari lewat di depan rumah kita. Barangkali kita menjadi malu jika Rasulullah bertanya tentang nama dan alamat tukang penjaga masjid di tempat kita. Betapa senyum beliau masih ada di situ.....
Bayangkan apabila Rasulullah SAW tiba-tiba muncul di depan rumah kita... Apa yang akan kita lakukan? Masihkan kita memeluk junjungan kita dan mempersilakan beliau masuk dan menginap di rumah kita? Atau akhirnya dengan berat hati kita akan menolak beliau berkunjung ke rumah kerana hal itu akan sangat membuat kita kalut dan malu? Maafkan kami, ya Rasulullah..... Masihkah beliau tersenyum.....? Senyum pilu, senyum sedih dan senyum getir..... Oh, betapa memalukannya kehidupan kita saat ini di mata Rasulullah SAW.....

"Maafkan kami yaa Rasulullah.......hadirlah slalu di hati kami yaa Rasulullah......Tolonglah kami yaa Rasulullah......Sampaikan ampunan kami kpd TuhanMu yaa Rasulullah......Syafaati kami yaa Rasulullah..........."

YAA ROBBA MUHAMMAD WA ALI MUHAMMAD SHOLI ALA MUHAMMAD WA ALI MUHAMMAD WA'AJJIL FARAJA ALI MUHAMMAD

:: back 2 Qelatey :: paskan windu..

tersangatlah penat tOday,
cOz drive frOm mOrning 2 evening..
~ ngeengee ~
da se kejang da kaki ni.
tgu mase na tecabOt je...
hahahahaha
x ler weii..
juz jOke aje..
ermmm....
tp penat 2 hilang lerrr..
na tau WHY ? ? ? 
hahahahahaha....
ni y na stOry da mOry ni..
ari ni pat lepaskan miss kat sumer.
cOz aQu nanak balik 2 qelatey dis day,,
hahahahahahaha..
hepy giler when my aunt said
" pack baju siap2 mlm ni, sOk nanak blik klntan"
hahahahahahaha...
senyOm lebar kOwtt..
lam aty ni xley na ckap r..
berbunga2 tgu mse na luruh je..
hahahahahaha
windu giler kat umah n isi umah..
sOk lak (ahad) jumpa kengkawan..
hahahah...
mc T n fafa wait pO me k.
sO merendek sakan an sek demO.. huhuhuh
jOm balik qelatey jOm ! ! ! 
bubye penang.. muahxxx..
senin t jmpa balik k.. 
~ huhuhuhuhu ~

. . . bawak tuTiey dOlan2 . . .

1st time upenyer kazen aQu sOwg ni mai cni.
ermm.. sib bek die ikOt aQ blik ary 2..
huhuhuhuhu...
klu x entah bile ler agknyer die ley datang cni..
2day, my aunt n uncle aQu bwak die dOlan2 pusing2 penang.
aQu??
Of cOurse lerr itOt same..
hahahah
mne ley tinggal aQu sOwang2..
ermmm....
1st bawak mek tOk 2 p pekena seafOOd at penang.
then bwak die g dOlan2 kat padang kOta.
tgOk Owg dOk melepak kt sne..
kitaOwgpun xlepaskan peluang 2 u lepak same..
hahahahahaha.... =)
pa2 da last na blik umah,
bawak die merasa nek feri..
hahahaha...
p pekena angin malam..
sayup2 je derrr... ! !
sesampai je kt umah twOs je carix katil..
huhuhuhuhu..
aq lak? ?
ermm... pe agy,carix kesayangan aQu lah
"my lappy"
ngeengee~ ~
hepy bile tgOk die pun senyum je.












aduhai cik abang T.E.R.S.A.Y.U.N.K ! !

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.



2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.



3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.



4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.



5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.



6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.



7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.



8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..



9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.



10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.



p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhu

" Xtually ni sume my sis y pOstkan at aQu nyer FB.. then aQu cOpy paste jelah.. sekadar nak berkOngsi mne y patOt.. hahahaha.... terbaeklah sis ku atOman malaya.. "

cheif editOr : MEK QELATEY

dOn't say anything. ! !

aQu xna cakap mencarOt k.
tp jgn wat sampai aQu "NAK" cakap benda2 2 sumer.
kO ngat aQu taley wat ke.
jgn r berfikiran cm "bab_ " lak.. 
tkOt t jd "giler bab_" je
ngeengee
sO, bile pkir2 balik,
btter aQu xkenal benda alah ni dari aQu kenal.
ehh..lebey bek jd maknusia kunO r weii..
xserabOt an masalah ckit.
bikin aQu masalah saja..
kali ni aQu na say sOmething skit k.
skit je.. xbnyk mane pun.
"jangan na pasan r weii"
ingt aQu heran.. sOley sOley r..
da r.. aQu da mula na mencarOt lebey2 ni..
bek aQu blaa dulu.. 
t da mase aQu update agy k.. 
semak gak kdng2 after da jd bsneswOman skunk ni..
~ huhuhuhuhuhuh ~
teeeeettttttt.
tuuuuuttttttt.
tiiiiiiiiiiiittttttt.

cheif editOr : MEK QELATEY




OU. . MID VALLEY . . KL SENTRAL

sOnOk xterkatalah pat kuar dOlan2 smalam.
, , tgOk wayang , , 
, , makan at A&W , ,
, , shOping dress , ,
, , penatkan kaki , , 
, , cuci2 mata , , 
~ hahahahahah ~
mmg giler ler smalam an my belOved kazen.
da lama xjmpa die.
bile da jmpa cm nilah kitaOwg.
da benda je y d rancang.
die lak ajau aQu jd shOpahOlic
aduhhhh ! !
pOkai jap smalam . 
hahahahha...
tapi mmg puas aty derr
balik2 je abis penat kaki tangan.
ngat nak g TS. . ermmm
2 lah, gendOt sOwg 2 lak xmO bwak.
ahakssss... tapelah janji puas aty aQu.
dari One Utama. . . 
ke Mid Valley . . 
n twOs ke KL Sentral. . 
pa2 benda paling mencabar lam hidOp aQu.
jengX3.. nek teksi kt KL ni..
1st time kOwt nek teksi kt KL..
selOm ni xbrani..
hahahahahah.... tapi best.
mencuba benda baru.
t nanak nek bas lah pulak.
"eden tOrai k"
uhukkk3





se ni sumer kat mid valley. . ngah lapau sbb A&W xtampOng pewOt aq selOm 2.. sO, last2 cari nasik kt FC Mid Valley.. huhuhhu




y ni lak sumer kat KL sentral.. huhuhu.. da malam da ni.. tunggu mase na gerak balik umah lak.. ahakssss

1st time nek teksi.. mmg gempak r teksinyer.. pakcik driverpun bek je..
2 lah, keluar berjemput, balik lak kene sdn bhd lak.. hurmmm... penat3!







y ni lak b4 na kuar.. snap ckit mne y patOt.. da tantik2 xkan xmO snap lebey2 kOt.. ahakssss
masing2 ngah xsabau na kuar sementara sampai kite snap r dulu.. huhuhu

tiket wayang K.A.M.I.... "penunggu istana" mmg seram lah kata kaw.. huhuhu
pai menagis2 n ketar2 tangan aQu.. huhuhu

ni lak tiket teksi pakcik 2.. huhuhu.. KL Sentral tO taman tun..

sempat lak shOping baju BG USA.. beli 2 pasang.. spasang kazen aQu nyer n spasang agy aQu nyer..
kazen pilih wana pink gelap..

da sampai uma 2 penat x terkatalah..
abis kaki tangan ase cm kebas.. huhuh
gara2 gatal na bejalan..
papepun mmg fun abis kuar an kazen.
alamtnyer pOkailah aQu untuk bulan ni...
hahahahha..tadelah..
demimu y tercinta aQu sanggup seyhh.. ahaksssss
uuweekkkkk... ! !
lupa nanak amex pic kat OU lak.. huhuhu
maseh kat my kazen sbb sudi layan kerenah saia ea..
saranghea lah
muahxxx9



cheif editOr : MEK QELATEY


W.I.N.D.U abah

tatau nape malam ni sayup je aty aQu
tetibe ase sebak semacam
mula terbayangkan seseOrang insan
y dulu pernah aQu sayang pai skunk ni
xde Owg len lah selain "die"
sekejap pas 2 ase cam sejuuukk sgt PP aQu
cm da bnda mengalir
makin lama makin laju
paikan aQu xtahan teresak2
then aQu tup muka aQu an bantal
bab xmO c'sue n ayh sue tw hal ni
aQu tw aQu sednag menangis
menangis keran merindui insan tersayang
~ abah ~
da lame abah tinggalkan aQu n kuage y len
dis April ni genaplah 9 tahun arwah pergi tinggalkan kami
sebak maseh agy trase lah
tp ape y mmpu aQu wat rite nOw
cuma berdOa n twOs berdOa
ase cam baru agy aQu tdOw bawah ketiak die ary2
smpailah aQu berumur 11 taun maseh agy carik ketiak die
Owg salu cakap tdOw bawah ketiak mak
tapi aQu x, sbb aQu tdOw bwah ketiak arwah abah aQu
xsempat die nak tgOk aQu berjaya
xsempat die nak tgOk aQu kawen
tp aQu tetap bersyukur sebab aQu d beri peluang u merasa
kasih sayang die slame 11 tahun lebey
tatau nape windu kali ni pelik sgt2 bgi aQu
sedangkan ary2 aQu ingtkan die, tapi nape ary ni beza dri ary2 selOmnyer
bercerita an mOncet xd sbb da xtahan sgt2
sO, die cakap bykkn bersabar
n esOk malam jumaat kite bacakan yaasin sesame
sedekahkan untuk arwah abah
insyaAllah akan rasa lega pas 2
2 kata my mOncetlah ! !
but, tengss sesgt kat my mOncet sbb sudi untuk berkOngsi 'cer' n 'sad' sesme.
n timer kaseh gak sbb ade d cc bile aQu memerlukan
i mOstly miz lOve frOm bOth Of yOu.. ( abah & my mOncet )
nOw da feel better then befOre
fuhhhh... ~ ! ~ !




Cheif EditOr : MEK QELATEY

, , , P.U.T.E.R.I mama , , ,

  nanak kenal an PUT3 zira x ? ?
jOm . .
cOmey like her mOther.. ngeengee..
jOm r layan..
tp jgn bnyk cakap au.. 
Only 1 wOrd je kOrang ley cakap..
hhahahahaha.... 
"cOmeynyer"
2 je. ley x??
ahakssss....
saje zira guwau2.. ahakssss
jOm3.. 
c my daughter nyer gelagat k.. !
. . QISDINA FATINI NABIHA . .

hahahha... cakkk!!!

after bangOn dari ketidurannyer.. nyenyak tOl!! ahakssss
aii sayang.. maseh ngantOk agy ke? ? huhu

tOmeyyy ! !

blueekk... 

nanak pOsing like mama ke?? ahaksss

time 4 mandi sayang... jOm !fatini : xmO mama, xmO !! uwekkk uwekkk
haaa.. da ensem anak mama..
eheh.. bukan ensem ler, cOmey.. huhu
sOwi 4 misundertyping y d sengajakan.. ahakssss

blueekkk... !!

nanak wat shuffle ea sayang.. k2, jOm!! ahaksss

da kenal an. ! ! ? ? 
sO ni lah sweetheart zira hari2 . . 
xdengau die nangis sari mmg sasau zira d buatnyer..
ahaksss... 
k lah.. nak mintax lalu dulu au..
lalu u turu a.k.a tidOw.. hahaha
samat malam sumer..
zira will be back dgn citer menarik lak k..
hahaha
just wait lerr ! ! !
huhuh.. 
camat malam sumer..
eheh.. silap agy..
"selamat pagi wOrld"



cheif editOr : MEK QELATEY

. . nOt in mOOd . .

='(
already 1;52 a.m.. 
date On 15 april 2011
day Of friday
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
evrything is dOne ! !
xde sape y tw hati aQu saat ni. .
maybe xpatOt u d beritahu. . 
aQu happy dengan life aQu nOw. . 
even kadang2 terpakse menangis kerana Owg. .
WHATEVER ! !
juz like bieber said. . . 
"NEVER SAY NEVER"

jika ianya musnahpun biarkan aQu je y tahu. . 
kerana KAU, KAU, n KAU ..
bukan sape2 4 me. . .

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
sO,, nOw juz Only 1 wOrd i wanna say . . .
" leave me alOne wif my Own life"
aQu bukan zira y dOlu2 k.. 
be ware n watch it ! !
~ Opsssss ~



cheif editOr : MEK QELATEY

R.I.N.T.I.H.A.N

. . . gelak tawa . . .
. . . senyum senda . . .
. . . tangis duka . . . 
knpa harus aQu menangis saat ini ? ?
setelah sekian lame aQu pendam rasa hati ! !
mencipta segunung hiba . .
saat aQu melakar bahagia..
kau y hilangkan bahagia itu . .
saat aQu mula menderita..
kau jugalah y menambahkan penderitaan ku . .
bagaimana harus ku jelaskan ? ?
kalau seandainyer kau kikis setiap kepercayaan itu..
bagaimana harus aQu kembalikan ? ?
kalau seandainya kau y rampas bahagia itu . .
beratus kali aQu ungkapkan kata2 ni..
"bahagia aQu hanya bersamamu"
tapi mengapa kau mula curiga denganku ? ?
hampir sebulan aQu menaggung derita . .
'demam '
terkejut dengan setiap tingkah lakumu..
namun aQu redha.
mungkin ini jalannya untuk aQu merasa lega , ,
lega dari kesakitan sendiri. .
walaupun panas badan bahang situasi . .
. . . senyummu . . .
. . . gelakmu . . .
. . . usikanmu . . .
. . . jenakamu . . .
. . . layananmu . . .
. . . perhatianmu . . .
semua y aQu rindukan .
tiap inci wajahmu ku semat kemas
dalam kOtak mindaku .
tiap irama suaramu ku ikat erat
dalam kOtak hatiku .
tiada y kedua atau ketiga. .
cuma satu dalam sejuta . .
kamu GENDOT .
tOlOng GENDOT hapuskan air mata ni dari mengalir lagi. .
musnahkan segala syak wasangka antara kita . .
kembalikan sinar hubungan kita seperti sediakala . .



cheif editOr : MEK QELATEY<3 <3 <3

P.E.N.C.I.N.T.A. yang setia..

Bayangkan apabila Rasulullah SAW dengan seizin Allah, tiba-tiba muncul mengetuk rumah kita... Baginda datang dengan tersenyum dan muka bersih di muka pintu rumah kita.. Apa yang akan kita lakukan? Mestinya kita akan sangat berbahagia, memeluk beliau erat-erat, dan lantas mempersilakan beliau masuk ke ruang tamu kita. Kemudian kita tentunya akan meminta dengan sangat agar Rasulullah SAW sudi menginap beberapa hari di rumah kita. Beliau tentu tersenyum.....
Tapi barangkali Kita meminta pula Rasulullah SAW menunggu sebentar di depan pintu kerana kita teringat video CD Rated 18xxx yang ada di ruang tengah, dan kita tergesa-gesa memindahkan dahulu CD tersebut ke dalam. Beliau tentu tetap tersenyum.....
Atau barangkali, kita teringat akan lukisan wanita separuh telanjang yang kita gantung diruang tamu kita, sehingga kita terpaksa juga memindahkannya ke belakang secara tergesa-gesa.. Barangkali kita akan memindahkan lafaz Allah dan Muhammad yang ada diruang samping dan meletakkannya di ruang tamu. Beliau tentu tersenyum.....
Bagaimana bila Rasulullah SAW bersedia menginap dirumah kita? Barangkali kita teringat bahawa anak kita lebih hafal lagu-lagu barat daripada menghafal selawat kepada Nabi. Barangkali kita menjadi malu bahawa anak-anak tidak mengetahui sedikitpun sejarah Rasulullah SAW, kerana kita lupa dan lalai mengajari anak-anak kita. Beliau tentu tersenyum.....
Barangkali kita jadi malu bahawa anak-anak kita tidak mengetahui satupun nama keluarga Rasulullah SAW dan sahabatnya, tetapi hafal di luar kepala mengenai anggota Power Rangers atau Penyu Ninja. Barangkali kita terpaksa menukar satu kamar mandi menjadi ruang solat. Barangkali kita teringat bahawa perempuan di rumah kita tidak memiliki koleksi pakaian yang sesuai untuk berhadapan dengan Rasulullah SAW. Beliau tentu tersenyum.....
Belum lagi koleksi buku-buku kita dan anak-anak kita.. Belum lagi koleksi kaset/CD kita dan anak-anak kita.. Belum lagi koleksi karaoke kita dan anak-anak kita.. Kemanakah kita harus menyingkirkan semua koleksi tersebut demi menghormati junjungan kita? Barangkali kita menjadi malu diketahui junjungan kita bahawa kita tidak ke masjid meskipun azan berbunyi. Beliau tentu tersenyum.....
Barangkali kita menjadi malu kerana pada saat azan Maghrib, keluarga kita malah sibuk di depan TV. Barangkali kita menjadi malu kerana kita menghabiskan hampir seluruh waktu kita untuk mencari kesenangan duniawi. Barangkali kita menjadi malu kerana keluarga kita tidak pernah menjalankan solat sunat. Barangkali kita menjadi malu kerana keluarga kita jarang membaca Al-Quran. Barangkali kita menjadi malu bahawa kita tidak mengenal tetangga-tetangga kita. Beliau tentu tersenyum.....
Barangkali kita menjadi malu jika Rasulullah SAW menanyakan kepada kita siapa nama tukang sampah yang setiap hari lewat di depan rumah kita. Barangkali kita menjadi malu jika Rasulullah bertanya tentang nama dan alamat tukang penjaga masjid di tempat kita. Betapa senyum beliau masih ada di situ.....
Bayangkan apabila Rasulullah SAW tiba-tiba muncul di depan rumah kita... Apa yang akan kita lakukan? Masihkan kita memeluk junjungan kita dan mempersilakan beliau masuk dan menginap di rumah kita? Atau akhirnya dengan berat hati kita akan menolak beliau berkunjung ke rumah kerana hal itu akan sangat membuat kita kalut dan malu? Maafkan kami, ya Rasulullah..... Masihkah beliau tersenyum.....? Senyum pilu, senyum sedih dan senyum getir..... Oh, betapa memalukannya kehidupan kita saat ini di mata Rasulullah SAW.....

"Maafkan kami yaa Rasulullah.......hadirlah slalu di hati kami yaa Rasulullah......Tolonglah kami yaa Rasulullah......Sampaikan ampunan kami kpd TuhanMu yaa Rasulullah......Syafaati kami yaa Rasulullah..........."

YAA ROBBA MUHAMMAD WA ALI MUHAMMAD SHOLI ALA MUHAMMAD WA ALI MUHAMMAD WA'AJJIL FARAJA ALI MUHAMMAD