Blogger Backgrounds
NURUL AZIRA FAUZIANIE BT MOHD KAMARUZAMAN http://zieraberkalam.blogspot.com/

blupb. . blupb

get this widget

always cOunt my age

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 27 November 2012

sweet-sweet dalam kelas

Assalamualaikum....
anybody hOme right nOw? ermmm... 
ok, i can see semua tengah buat muka sikalang ini. hahaha..
alaaaa.... I dont care pun. fullstOp.
hehehe..
actually memang tak tahu apa pun nak post sebenarnyer ni.
dah kebetulan tak de buat apa kt dalam kelas.
tiba-tiba dengan tidak akan kesengajaannya teringatkan akan diriku akan blOg yg makin makin makin dan makin bersarang melebihi dari sarang labah-labah nih.hehehe
lame tak menaip kt keybOard secara laju-laju.
practise menaip balik.
hahahaha.. *gelak tutup mulut secara malu2 and pandang bawah*
adoiiii...nape takde idea tetiba nih!! ermmm..
*tOngkat dagu*
ok... dalam kelas tengok bebudak nih siapkan kerja yg tak di buat
hahahah...kesian.
untOnglah i ni rajin skit.
siap awal dan kemas.hahaha
*maaf kawan2 suntingan*
mehlah i nak citer pasal pengalaman i dlm klas fotografi komersial nih.
best sgt..sgt2 awesome.
belajar sekarang jaoh beza sangat2 dengan belajar yg sebelomnyer.
santai, happening and yg penting siap boley online agy
tu yg TERPENTING tu.hahaha
*tabik hormat kt encik ridzwan (my lect) sambil senyum semanis-manisnya*
heheheheh
belajar fotografi mmg kegemaran i ok..
bukan paksaan bukan mainan semata2 ok.
walaupun belajar di KOLEJ jerrrrr.
tu sumer tak penting tp yg PENTING ilmu itu yg UTAMA.
bg i blaja kt mana-manapun sama je.
ILMU yg bermafaat tu yg harus di cari.
belajarlah kt IPTA/S tinggi-tinggipun tapi klu tidak beramal dengan ilmu baik tak payah belajar.
prabih duik mok pok jah!!(pelat klatey skitt)
hahaha...
kenapa saya tegas sebegini. mengalahkan ahli politik nih gayanya.
heheeh..ok2..kite rilex2 je k..
peace!!*wat muka comel depan pc dgn dua jari di pipi*
hahahaha
dalam kelas ni ramai i jumpa kawan2 yg cool n sporting.
best sgt.. *thumbs up kt korang lah..muahhh*
walaupun masa pembelajaran yg singkat tapi pengalaman dgn korang sgt sweet-sweet gituu.
huhuh
tambah pula dengan lect yg sporting satu kepala dan berjiwa remaja.
*thumbs up tinggi2 kt en.ridz jugekkk*
nnti ada masa i upload pic muka2 tak semonggah bebudak i dalam kls ni ok..hehe
ok..i rasa done samapi sni jelah dulu lalutan dan bebelan i untuk kali ni.
i pun nak get ready untuk pulang.
hehehe...
ada masa nnti i melalut lg k.
i xkiralah u Olzz sumer nak baca ke tak entry i.
yg penting i post something kt cni kt blog senderian berhad i.
klu bukan i yg posting2 nih sape lg yg nak posting2 kan.
bersyukurlah sbb ada orang macam i ni yg memantapkan lg ilmu pembacaan u Olzz..
hehehehe... *gurau2 je k.tak mo terasa2.tak mo tak mo tak mo*
k bubye dearest readers yg comel2 & encem2 tuu muah2..




Friday, 28 September 2012

nak jadi student balik!..yippiii


yuhhuuuu...buat ape semua tu? haaa..mestilah tegh baca entry zira yg xseberapa ni kan..hehe
baca baca..jangan x baca lak tau. sbb zira pun buat blog ni mmg untuk dekatkan diri kalian2 dengan membaca.hehehe..
membacakan jambatan ilmu!
cewaaaahhh..hehehe
zira ni sebenarnyer bukannyer reti sangatlah kan nak karang2 ayat nih.
tapi bolehlah sekadar nak melalut sakan bagai nak rak.*bukan rak meja ea*
hehehe...tapi alhamdulillah setakat ni nilah entry2 zira yg memuaskan hati zra sdri.
hehehehe...
Okey, sebelOm tu hari ni hari jumaat kan.sO zira harap semOga jumaat kali ni
mendapat barakah untuk redears semua ea.
jumaatkan penghulu segala hari.hehehe
hurmmmm......
tak lama lagi dah nak masuk bulan oktober kan.
dan alhamdulillah di bulan oktober nnti zira akan kembali menjadi pelajar setelah 
beberapa bulan zira tinggalkan dunia kampus.
tapi study kali ni just Only fOr my kemahiran jelahkan.
belajar simple2..
dah lame rasanya xpegang pen and pensil.
bukupun dah jarang nak pegang..ealah asyik pegang nOvel je.
but, starting on oktober zira akan kembali ke alam perkuliahan.
aminnn... alhamdulillah.
akan menuntut lagi ilmu untuk masa depan.
tp, this cOurse just take my 6 month only.
tapi kenapa 6 bulan je?hahaha
haaaaa!!!! mesti rramai yg pelikkan.
ada ke belajar untuk 6 bulan je..hehehe..
sbbnyer zira bukannyer ambik kursus penuhpun.
cuma kursus untuk 6bulan pd 1 subjek je..
hahahaha..
haaaa....subjek ape dan kursus ape tu? mesti rmai yg nak tahu kan.
hehehe... adelaaaaaaa..
nnti dah tiba masenyer zira bagitahu kt sini ea.
hihihi...hehehe..huhuhu
xsabar rasanya nak tuggu oktober nih..eeeeeeee.

 ^_^
adiOsss!!

Monday, 17 September 2012

gOOd evening readers! hehe

hai hui hei...hOp! huhuhu.. die dah start nak meragam dah kan cik ziera nih..huhuhu
btw,jari jemari ni tringin lak nak menaip kali nih..alamaklumlah, cik ziera ni gatal Org nyer!!
hahahaha...
ssebenarnya cik ziera skang nih agak boring sgt2.xtahulah nak buat apekt umah ni kan.
Opsss, utuk pengatahuan yg sbnrnyer ade yg xnak ambik tahu pun cik ziera tetap gak nak bagitahu.
cik ziera sebenarnya skang nih ada di puncak alam umah aunt cik ziera.
dtg memang sengaja nak habiskan masa kt sni..hehehe..
taklah..sebenarnya datang sni sbb aunt cik ziera mintak tolong cik ziera jagakan anaknya. untuk beberapa minggu.
jadi babysiter lah cik ziera kan..huhu..takpelah. i lOikeeee!!!heheehehe
sbb tulah bila time cuti2 nih agak boring yg amat.
kebetulan pulak arini kan Malaysia cuti sempena dengan Hari Malaysia.hehehe
dan di sini lak hujan lebat bagaikan tak nak berhenti gayanya nih.huhu
sO, mcm mnelah kami nak keluar dengan keadaan mcm ni kan..hahaha...
tp mase weekend hari tu cik ziera xdelah boring sgt 
sbb dapat kuar jumpa member kesayangan cik ziera.
cik sri syafiqah..ingt lg kan dengan beliau..hehehe..
mmg awesome dpt jumpa dgn cik sri nih.
sbb ade je bnda yg kami akan buat tOgether2 bile keluar..
dan yg paling penting kami SHOPPING!!!!! awesOme kan3?huhuhu
& lg kami nOntOn wayang.. citer nyer SALAM CINTA..best kOwwttt!!huhu
keesokannya pulak cik ziera kluar hang Out dengan family aunt cik ziera.
kami beempat pegi jalan2 pusiang bandar Shah Alam.heheh...kata badaraya dalam taman kan.
mestilah best..hehehe..then aunt cik ziera bawak cik ziera g mkn satey kajang Haji samsuri.
satey yg dah lame cik ziera mengidam nak makan.
aunt vik ziera mmg da bOmb lah kan!! terlalu baik dan prihatin akan kebajikan anak2 sdare nyer..
huhuhu....
& hari yg sama jugak aunt cik ziera belanja cik ziera shOpping agy.
mestilah best..sbb untuk dua hari tu cik ziera asyik shOpping je.
sape xnak kan..pOmpuan mmg xleh lari dari shOpping.betOl x?
sape stuju sila jentik hidung sendiri..hehehe
but tOday is my bOring day..hurmmm...
redhO kan aje!
klu keluar pun mesti xbest sbb hujan kan.
lebih baik cik ziera dok umah dan bertemankan selimut yg hangat.
klu kat kelantan nih rasenya bOring2 macam ni xlekat kt umah cik ziera nih.
starat keta dan ikut tayar nak d bawak ke mane.
huhuhu
waaaaa...bestnyerrrr!! dapat tidur ni syOk nih..huhu..
*tetiba lak rasa ngantOk*
huaaaaa...haa!kan dah menguap.hehehe
apepun semOga hari-hari yg cik ziera hadapi di penuhi dengan barakah dari Nya.
aminnn..
untuk kalian juga cik ziera dOakan perkara yg sama agar hari2 yg dilalui dilimpahkan dengan kerahmatan dari ya Robb!!
dan slalu2 lah dekatkan diri dengan membaca ea.
*saje nak prOmOte nak suh bace entry cikziera kali nih*
huhuhuhu.....


*nilah saya merOnggeng dengan kamera saat kebOsanan..hehehe
btw, dis is my netural beauty title create by Allah.*
syukur Alhamdulillah
=)

Tuesday, 28 August 2012

indahnyer EID 2012


uhuk uhuk..sori2 terbatok lak depan lappy time nak menaip entry yg dah lame agak bersarang nih.
al-maklong lah kan(hehehe) berhabok bagaikan debu d persisiran pantai..
hehehehe... just ignore k. cik ziera sedang merapu tahap dewa skang nih..hahaha
eheh, jgn lah pegi lg.cik ziera xabis nak merapu agy nih.huhu.. 
mailah sni nak habaq nih. brita tergempaq cek nak bg kt hangpa.
huhu.. hangpa jeles tak tgok depa2 nih boh entry pasai raya depa?
bohong ngak ehh klu angpa kata dok.hahaha..
jeles kan, jeles kan...!!!
haaaaaaa....samalah an cek pun.jeles sampai xleh nak kata mcm mne.huhu.
dahlah dok post kt FB.siap buat album agy. lepaih tu kt TWITTER pun xkureng jugak
hak dok post bukan kemain agy nih gambaq2 raya depa. 
kt INSTAGRAM xsoh dok tanyalah.belambok nih.
sampai xlarat nih cek nak tengok n like.
sumo cantik2 mengalahkan artis u Olzzz..
hahahaha... ni dok meroyan poo tiba2 dok klntan mai ckp anak mami nih.
huhu,back to usual k..huhu
asal, korang hengat korang je ke ade gambar raya?
hehehe...titew pun adeerrrr leerrrr...
(bangga kembang hidong2 buleh muat lori)
huhu...
cik zierapun gatal tangan nak sharing da maring gak gambr2 raya cik ziera.
huhu... sronokkan raya dah besar nih.
tahun nih raya cik ziera yg paling sweet skli.
even my baju raya xsiap.tp tetap gak sweet.
nak tw kenapa sweet?hehehe... adeerrrrr laaaaa.
heheh..cepat2.dah gatal ni nak bukak folder raya nih.
gatal nak tunjuk gambr raya posing ala2 ketty peri gituuu..
huhuh... (tetiba lak nama y x diundang di taip di situ ea)

heheh..cik ziera d blakang ea.tgh xsiap2 agy.

ni family ngoh yie a.k.a bapak sedara cik zira belah arwah abah

dis 1 pis after sumer org y dtg beraya dah balik.family y len entah ke mane dah mse nih.huhu

yg duduk tas kusi tu my omma(nenek) tercinta.

jgn tnya kenapa saya sorang je y len..hehe.. sediiihhhhhh!!

ni lak family mak sdare cik ziera a.k.a che dah

budak x makan saman y suka carix gadoh an cik ziera akhirnyer terlelap gak after penat beraya.heheh
yg gambar atas2 ni sumer gambar 1st raya cik ziera
heheh...taun nih beraya kt pasir mas.
petang baru balik ke besut.
huhuhu....    

saje menggediks photoshoot raya with spupu terchenta n tersengal..hahaha

my lOvely family ever

muke bermasalah mcm ni lah gayanyer..hahaha

ke rumah pak sdare cik ziera ayoh do a.k.a dOllah bin derma di jertih..huhu



with my mOk adik a.k.a mOk sdaro ambo lah tuuu


bajet posing je sumer nih..heheh



meet my new cOusin nur qaisarah jannah.. =)


my angos a.k.a adik ngokngek toek..huhu








my twin cuzzy



hahaha...sila perhatikan muka saya yg sedang melahap pantang jmpa makanan tu..cantikkan muka tgh lapar..hehehe

okey...abaikan
yg kt atas ni lak gamabr raya kedua bersama family sebelah ummi.
di pantai bisiskan bayu.
n kitaorang sumer g beraya ke rumah bapak sdare di jertih.
tahun ni ramai plak spupu baru ea..hehehe  


sarah with umi nab

muwah3..bubye qaisarah jannah..huhu

qaisarah nak ikut blik p.mas skli.katanya nak drive sdri..hehehe

2 dara pingitan berposing bersama isteri orang..
(da best cousin ever)

meet my new cousin new bride k.sue..heheh

haaaa...gambr2 y ni lak gmbr raya ke 3 saya.
maniskan..heheh.. time nih ada Open house kt umah nenek sdare cik ziera
dekat je umahnyer an umah cik ziera.
xjaOhpun..
n sebelom tu cik ziera dah berderak beraya ke tanah merah dah.
sbb ada member sOrang ngajak suh g umah die katanye Open hOuselah kan.
tup2, majlis kesyukuran die nak pegi belajar ke Jordan.
hehhe..sedih gak bile dpt tahu hal tu sbbnyer ealah kan
pas ni tepaksalah cik ziera di tinggalkan selama 2 tahun. 
sedih dan hiba rasanya.
kawan ni lah yg slalu temankan cik ziera if cik ziera balik klntan.
berderak sakan dgn dielah sllunyer
n now, i have through my life without you cik nurul adilla for 2 yearss..
heheheh...
apepun nilah Aidilfitri cik ziera untuk tahun 2012..heheh

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MINAL AIDIL WALFAIZIN

Monday, 25 June 2012

countdown for ramadhan


tung tang tung tang.. dah nak masok bulan ramadhan kan.alhamdulillah.pasti u ollz sumer tgh buat preparation untuk puasa nnti kan. n x lupe jugax untuk raya nnti.hehe.. so mcm mane bg kakak2 kite yg kat luar sane tu puase nyer dah ganti ke blom?Hehe..ingat wajib tau menggantikan puasa tu. cewaahhh! beria je tanya orang kan, diri sendiri macam mana pulak.. ehem2, in progress.huhu..
hehe..alhamdulillah cik zira xsabar rasenyer nak menunggukan kedatangan bulan yang penuh dengan barakah nih. ealah,xsabar nak kejar semua amalan dan kebaikan yg di janjikan dengan gandaan pahala. sape lah tak nak kan. lgpun cume ade sekali je setiap tahun.so, why not untuk kita upload pahala bnyak2 kat bulan ni nnti.
and alhamdulillah jugax sbb puasa dan raya cik zira tahun ni akn jd bermakna dari tahun2 sblom nye. bukannyer tahun2 sebelom ni xbermakna langsung. cume tahun ni berkelebihan sedikitlah dari yg sebelomnya..hehe.. nak tahu tak ape yg bermakna tu?Hehe..just wait and see k.huhu..
waaa,xsabarnyer nak puasa. but, its more quite saddy maddy lah sbb cik zira terpakse untuk berpuasa di perantaun tahun nih. almaklumlah cik zira sekarangkan dah jd org yg berkerjaya.waaaahh! Berkerjayalah sgt.hehehe. takdelah,cume cik zira skang ni kan berada di penang. so kenelah berpuase di sini. and mungkin xde peluang untuk cik zira balik kg di awal bulan ramadhan nnti untuk mengerjakan ibadah puasa cik zira bersama2 dgn family tercinta. i'll going to miss my cooking mok(nenda)..:'(

seindah masjid kristal


KT here we come..huhu











haiiii,dah lame xupdate blog kan..dah bersarang sgt2 dah rasenyer blog nih..huhuhu..
meh nak update buleh spuko entry baru nih..
moment nihnaxtually dah sebulan yg lepas tp cik zira xkiea,cik zira nak update jgx nak update jgx..hehehe...jom3!! cekeydautt..huhuhu
moment nih cuma moment cik zira an MIS cik zira je.kitaorg g jalan2 melanconglah kononnyer. pdhal bukan nyer jaoh manepun kan..hehehe.. kat kuala terengganu tu je pun..hehe..
pegi KT pun kitaorg balik hari..hehe.nak g lame2 xblh,nnti bajet lari.
bak kata MIS kite melancong dekat2 jelah dulu erk. nnti after kawin blhlah nak g parispun..
waaaaahhhhhh....bestnyer. insyaAllah.(dlm hati berbunga2). :
planning first nak g dungun.tp bile pikirkan mase tu xpanjang n terlalu singkat so we'vedecide ke kuala terengganu je.xdelah jaoh sgt..hehehe... mostly having fun when together2 an MIS.. dgn dia yg suka menyakat cik zira always make cik zira xtahan gelak je dgn die..hehehe.. takpelah..happy ade dia.nak nangispun xjd kalau dah kene kacau dgn die.hehehe..
jgn jeles erk dgn snap2 kitaorg kt sane walaupun cik zira tahu xde sbb untuk korang jeles..hehehe..ape y cik zira melalut ni pun xtahulah..almaklumlah terlampau byak sgt idea sbb tu blog pun dah lame xde entry baru.. hehehe

sweet-sweet dalam kelas

Assalamualaikum....
anybody hOme right nOw? ermmm... 
ok, i can see semua tengah buat muka sikalang ini. hahaha..
alaaaa.... I dont care pun. fullstOp.
hehehe..
actually memang tak tahu apa pun nak post sebenarnyer ni.
dah kebetulan tak de buat apa kt dalam kelas.
tiba-tiba dengan tidak akan kesengajaannya teringatkan akan diriku akan blOg yg makin makin makin dan makin bersarang melebihi dari sarang labah-labah nih.hehehe
lame tak menaip kt keybOard secara laju-laju.
practise menaip balik.
hahahaha.. *gelak tutup mulut secara malu2 and pandang bawah*
adoiiii...nape takde idea tetiba nih!! ermmm..
*tOngkat dagu*
ok... dalam kelas tengok bebudak nih siapkan kerja yg tak di buat
hahahah...kesian.
untOnglah i ni rajin skit.
siap awal dan kemas.hahaha
*maaf kawan2 suntingan*
mehlah i nak citer pasal pengalaman i dlm klas fotografi komersial nih.
best sgt..sgt2 awesome.
belajar sekarang jaoh beza sangat2 dengan belajar yg sebelomnyer.
santai, happening and yg penting siap boley online agy
tu yg TERPENTING tu.hahaha
*tabik hormat kt encik ridzwan (my lect) sambil senyum semanis-manisnya*
heheheheh
belajar fotografi mmg kegemaran i ok..
bukan paksaan bukan mainan semata2 ok.
walaupun belajar di KOLEJ jerrrrr.
tu sumer tak penting tp yg PENTING ilmu itu yg UTAMA.
bg i blaja kt mana-manapun sama je.
ILMU yg bermafaat tu yg harus di cari.
belajarlah kt IPTA/S tinggi-tinggipun tapi klu tidak beramal dengan ilmu baik tak payah belajar.
prabih duik mok pok jah!!(pelat klatey skitt)
hahaha...
kenapa saya tegas sebegini. mengalahkan ahli politik nih gayanya.
heheeh..ok2..kite rilex2 je k..
peace!!*wat muka comel depan pc dgn dua jari di pipi*
hahahaha
dalam kelas ni ramai i jumpa kawan2 yg cool n sporting.
best sgt.. *thumbs up kt korang lah..muahhh*
walaupun masa pembelajaran yg singkat tapi pengalaman dgn korang sgt sweet-sweet gituu.
huhuh
tambah pula dengan lect yg sporting satu kepala dan berjiwa remaja.
*thumbs up tinggi2 kt en.ridz jugekkk*
nnti ada masa i upload pic muka2 tak semonggah bebudak i dalam kls ni ok..hehe
ok..i rasa done samapi sni jelah dulu lalutan dan bebelan i untuk kali ni.
i pun nak get ready untuk pulang.
hehehe...
ada masa nnti i melalut lg k.
i xkiralah u Olzz sumer nak baca ke tak entry i.
yg penting i post something kt cni kt blog senderian berhad i.
klu bukan i yg posting2 nih sape lg yg nak posting2 kan.
bersyukurlah sbb ada orang macam i ni yg memantapkan lg ilmu pembacaan u Olzz..
hehehehe... *gurau2 je k.tak mo terasa2.tak mo tak mo tak mo*
k bubye dearest readers yg comel2 & encem2 tuu muah2..




nak jadi student balik!..yippiii


yuhhuuuu...buat ape semua tu? haaa..mestilah tegh baca entry zira yg xseberapa ni kan..hehe
baca baca..jangan x baca lak tau. sbb zira pun buat blog ni mmg untuk dekatkan diri kalian2 dengan membaca.hehehe..
membacakan jambatan ilmu!
cewaaaahhh..hehehe
zira ni sebenarnyer bukannyer reti sangatlah kan nak karang2 ayat nih.
tapi bolehlah sekadar nak melalut sakan bagai nak rak.*bukan rak meja ea*
hehehe...tapi alhamdulillah setakat ni nilah entry2 zira yg memuaskan hati zra sdri.
hehehehe...
Okey, sebelOm tu hari ni hari jumaat kan.sO zira harap semOga jumaat kali ni
mendapat barakah untuk redears semua ea.
jumaatkan penghulu segala hari.hehehe
hurmmmm......
tak lama lagi dah nak masuk bulan oktober kan.
dan alhamdulillah di bulan oktober nnti zira akan kembali menjadi pelajar setelah 
beberapa bulan zira tinggalkan dunia kampus.
tapi study kali ni just Only fOr my kemahiran jelahkan.
belajar simple2..
dah lame rasanya xpegang pen and pensil.
bukupun dah jarang nak pegang..ealah asyik pegang nOvel je.
but, starting on oktober zira akan kembali ke alam perkuliahan.
aminnn... alhamdulillah.
akan menuntut lagi ilmu untuk masa depan.
tp, this cOurse just take my 6 month only.
tapi kenapa 6 bulan je?hahaha
haaaaa!!!! mesti rramai yg pelikkan.
ada ke belajar untuk 6 bulan je..hehehe..
sbbnyer zira bukannyer ambik kursus penuhpun.
cuma kursus untuk 6bulan pd 1 subjek je..
hahahaha..
haaaa....subjek ape dan kursus ape tu? mesti rmai yg nak tahu kan.
hehehe... adelaaaaaaa..
nnti dah tiba masenyer zira bagitahu kt sini ea.
hihihi...hehehe..huhuhu
xsabar rasanya nak tuggu oktober nih..eeeeeeee.

 ^_^
adiOsss!!

gOOd evening readers! hehe

hai hui hei...hOp! huhuhu.. die dah start nak meragam dah kan cik ziera nih..huhuhu
btw,jari jemari ni tringin lak nak menaip kali nih..alamaklumlah, cik ziera ni gatal Org nyer!!
hahahaha...
ssebenarnya cik ziera skang nih agak boring sgt2.xtahulah nak buat apekt umah ni kan.
Opsss, utuk pengatahuan yg sbnrnyer ade yg xnak ambik tahu pun cik ziera tetap gak nak bagitahu.
cik ziera sebenarnya skang nih ada di puncak alam umah aunt cik ziera.
dtg memang sengaja nak habiskan masa kt sni..hehehe..
taklah..sebenarnya datang sni sbb aunt cik ziera mintak tolong cik ziera jagakan anaknya. untuk beberapa minggu.
jadi babysiter lah cik ziera kan..huhu..takpelah. i lOikeeee!!!heheehehe
sbb tulah bila time cuti2 nih agak boring yg amat.
kebetulan pulak arini kan Malaysia cuti sempena dengan Hari Malaysia.hehehe
dan di sini lak hujan lebat bagaikan tak nak berhenti gayanya nih.huhu
sO, mcm mnelah kami nak keluar dengan keadaan mcm ni kan..hahaha...
tp mase weekend hari tu cik ziera xdelah boring sgt 
sbb dapat kuar jumpa member kesayangan cik ziera.
cik sri syafiqah..ingt lg kan dengan beliau..hehehe..
mmg awesome dpt jumpa dgn cik sri nih.
sbb ade je bnda yg kami akan buat tOgether2 bile keluar..
dan yg paling penting kami SHOPPING!!!!! awesOme kan3?huhuhu
& lg kami nOntOn wayang.. citer nyer SALAM CINTA..best kOwwttt!!huhu
keesokannya pulak cik ziera kluar hang Out dengan family aunt cik ziera.
kami beempat pegi jalan2 pusiang bandar Shah Alam.heheh...kata badaraya dalam taman kan.
mestilah best..hehehe..then aunt cik ziera bawak cik ziera g mkn satey kajang Haji samsuri.
satey yg dah lame cik ziera mengidam nak makan.
aunt vik ziera mmg da bOmb lah kan!! terlalu baik dan prihatin akan kebajikan anak2 sdare nyer..
huhuhu....
& hari yg sama jugak aunt cik ziera belanja cik ziera shOpping agy.
mestilah best..sbb untuk dua hari tu cik ziera asyik shOpping je.
sape xnak kan..pOmpuan mmg xleh lari dari shOpping.betOl x?
sape stuju sila jentik hidung sendiri..hehehe
but tOday is my bOring day..hurmmm...
redhO kan aje!
klu keluar pun mesti xbest sbb hujan kan.
lebih baik cik ziera dok umah dan bertemankan selimut yg hangat.
klu kat kelantan nih rasenya bOring2 macam ni xlekat kt umah cik ziera nih.
starat keta dan ikut tayar nak d bawak ke mane.
huhuhu
waaaaa...bestnyerrrr!! dapat tidur ni syOk nih..huhu..
*tetiba lak rasa ngantOk*
huaaaaa...haa!kan dah menguap.hehehe
apepun semOga hari-hari yg cik ziera hadapi di penuhi dengan barakah dari Nya.
aminnn..
untuk kalian juga cik ziera dOakan perkara yg sama agar hari2 yg dilalui dilimpahkan dengan kerahmatan dari ya Robb!!
dan slalu2 lah dekatkan diri dengan membaca ea.
*saje nak prOmOte nak suh bace entry cikziera kali nih*
huhuhuhu.....


*nilah saya merOnggeng dengan kamera saat kebOsanan..hehehe
btw, dis is my netural beauty title create by Allah.*
syukur Alhamdulillah
=)

indahnyer EID 2012


uhuk uhuk..sori2 terbatok lak depan lappy time nak menaip entry yg dah lame agak bersarang nih.
al-maklong lah kan(hehehe) berhabok bagaikan debu d persisiran pantai..
hehehehe... just ignore k. cik ziera sedang merapu tahap dewa skang nih..hahaha
eheh, jgn lah pegi lg.cik ziera xabis nak merapu agy nih.huhu.. 
mailah sni nak habaq nih. brita tergempaq cek nak bg kt hangpa.
huhu.. hangpa jeles tak tgok depa2 nih boh entry pasai raya depa?
bohong ngak ehh klu angpa kata dok.hahaha..
jeles kan, jeles kan...!!!
haaaaaaa....samalah an cek pun.jeles sampai xleh nak kata mcm mne.huhu.
dahlah dok post kt FB.siap buat album agy. lepaih tu kt TWITTER pun xkureng jugak
hak dok post bukan kemain agy nih gambaq2 raya depa. 
kt INSTAGRAM xsoh dok tanyalah.belambok nih.
sampai xlarat nih cek nak tengok n like.
sumo cantik2 mengalahkan artis u Olzzz..
hahahaha... ni dok meroyan poo tiba2 dok klntan mai ckp anak mami nih.
huhu,back to usual k..huhu
asal, korang hengat korang je ke ade gambar raya?
hehehe...titew pun adeerrrr leerrrr...
(bangga kembang hidong2 buleh muat lori)
huhu...
cik zierapun gatal tangan nak sharing da maring gak gambr2 raya cik ziera.
huhu... sronokkan raya dah besar nih.
tahun nih raya cik ziera yg paling sweet skli.
even my baju raya xsiap.tp tetap gak sweet.
nak tw kenapa sweet?hehehe... adeerrrrr laaaaa.
heheh..cepat2.dah gatal ni nak bukak folder raya nih.
gatal nak tunjuk gambr raya posing ala2 ketty peri gituuu..
huhuh... (tetiba lak nama y x diundang di taip di situ ea)

heheh..cik ziera d blakang ea.tgh xsiap2 agy.

ni family ngoh yie a.k.a bapak sedara cik zira belah arwah abah

dis 1 pis after sumer org y dtg beraya dah balik.family y len entah ke mane dah mse nih.huhu

yg duduk tas kusi tu my omma(nenek) tercinta.

jgn tnya kenapa saya sorang je y len..hehe.. sediiihhhhhh!!

ni lak family mak sdare cik ziera a.k.a che dah

budak x makan saman y suka carix gadoh an cik ziera akhirnyer terlelap gak after penat beraya.heheh
yg gambar atas2 ni sumer gambar 1st raya cik ziera
heheh...taun nih beraya kt pasir mas.
petang baru balik ke besut.
huhuhu....    

saje menggediks photoshoot raya with spupu terchenta n tersengal..hahaha

my lOvely family ever

muke bermasalah mcm ni lah gayanyer..hahaha

ke rumah pak sdare cik ziera ayoh do a.k.a dOllah bin derma di jertih..huhu



with my mOk adik a.k.a mOk sdaro ambo lah tuuu


bajet posing je sumer nih..heheh



meet my new cOusin nur qaisarah jannah.. =)


my angos a.k.a adik ngokngek toek..huhu








my twin cuzzy



hahaha...sila perhatikan muka saya yg sedang melahap pantang jmpa makanan tu..cantikkan muka tgh lapar..hehehe

okey...abaikan
yg kt atas ni lak gamabr raya kedua bersama family sebelah ummi.
di pantai bisiskan bayu.
n kitaorang sumer g beraya ke rumah bapak sdare di jertih.
tahun ni ramai plak spupu baru ea..hehehe  


sarah with umi nab

muwah3..bubye qaisarah jannah..huhu

qaisarah nak ikut blik p.mas skli.katanya nak drive sdri..hehehe

2 dara pingitan berposing bersama isteri orang..
(da best cousin ever)

meet my new cousin new bride k.sue..heheh

haaaa...gambr2 y ni lak gmbr raya ke 3 saya.
maniskan..heheh.. time nih ada Open house kt umah nenek sdare cik ziera
dekat je umahnyer an umah cik ziera.
xjaOhpun..
n sebelom tu cik ziera dah berderak beraya ke tanah merah dah.
sbb ada member sOrang ngajak suh g umah die katanye Open hOuselah kan.
tup2, majlis kesyukuran die nak pegi belajar ke Jordan.
hehhe..sedih gak bile dpt tahu hal tu sbbnyer ealah kan
pas ni tepaksalah cik ziera di tinggalkan selama 2 tahun. 
sedih dan hiba rasanya.
kawan ni lah yg slalu temankan cik ziera if cik ziera balik klntan.
berderak sakan dgn dielah sllunyer
n now, i have through my life without you cik nurul adilla for 2 yearss..
heheheh...
apepun nilah Aidilfitri cik ziera untuk tahun 2012..heheh

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MINAL AIDIL WALFAIZIN

countdown for ramadhan


tung tang tung tang.. dah nak masok bulan ramadhan kan.alhamdulillah.pasti u ollz sumer tgh buat preparation untuk puasa nnti kan. n x lupe jugax untuk raya nnti.hehe.. so mcm mane bg kakak2 kite yg kat luar sane tu puase nyer dah ganti ke blom?Hehe..ingat wajib tau menggantikan puasa tu. cewaahhh! beria je tanya orang kan, diri sendiri macam mana pulak.. ehem2, in progress.huhu..
hehe..alhamdulillah cik zira xsabar rasenyer nak menunggukan kedatangan bulan yang penuh dengan barakah nih. ealah,xsabar nak kejar semua amalan dan kebaikan yg di janjikan dengan gandaan pahala. sape lah tak nak kan. lgpun cume ade sekali je setiap tahun.so, why not untuk kita upload pahala bnyak2 kat bulan ni nnti.
and alhamdulillah jugax sbb puasa dan raya cik zira tahun ni akn jd bermakna dari tahun2 sblom nye. bukannyer tahun2 sebelom ni xbermakna langsung. cume tahun ni berkelebihan sedikitlah dari yg sebelomnya..hehe.. nak tahu tak ape yg bermakna tu?Hehe..just wait and see k.huhu..
waaa,xsabarnyer nak puasa. but, its more quite saddy maddy lah sbb cik zira terpakse untuk berpuasa di perantaun tahun nih. almaklumlah cik zira sekarangkan dah jd org yg berkerjaya.waaaahh! Berkerjayalah sgt.hehehe. takdelah,cume cik zira skang ni kan berada di penang. so kenelah berpuase di sini. and mungkin xde peluang untuk cik zira balik kg di awal bulan ramadhan nnti untuk mengerjakan ibadah puasa cik zira bersama2 dgn family tercinta. i'll going to miss my cooking mok(nenda)..:'(

seindah masjid kristal


KT here we come..huhu











haiiii,dah lame xupdate blog kan..dah bersarang sgt2 dah rasenyer blog nih..huhuhu..
meh nak update buleh spuko entry baru nih..
moment nihnaxtually dah sebulan yg lepas tp cik zira xkiea,cik zira nak update jgx nak update jgx..hehehe...jom3!! cekeydautt..huhuhu
moment nih cuma moment cik zira an MIS cik zira je.kitaorg g jalan2 melanconglah kononnyer. pdhal bukan nyer jaoh manepun kan..hehehe.. kat kuala terengganu tu je pun..hehe..
pegi KT pun kitaorg balik hari..hehe.nak g lame2 xblh,nnti bajet lari.
bak kata MIS kite melancong dekat2 jelah dulu erk. nnti after kawin blhlah nak g parispun..
waaaaahhhhhh....bestnyer. insyaAllah.(dlm hati berbunga2). :
planning first nak g dungun.tp bile pikirkan mase tu xpanjang n terlalu singkat so we'vedecide ke kuala terengganu je.xdelah jaoh sgt..hehehe... mostly having fun when together2 an MIS.. dgn dia yg suka menyakat cik zira always make cik zira xtahan gelak je dgn die..hehehe.. takpelah..happy ade dia.nak nangispun xjd kalau dah kene kacau dgn die.hehehe..
jgn jeles erk dgn snap2 kitaorg kt sane walaupun cik zira tahu xde sbb untuk korang jeles..hehehe..ape y cik zira melalut ni pun xtahulah..almaklumlah terlampau byak sgt idea sbb tu blog pun dah lame xde entry baru.. hehehe