Blogger Backgrounds
NURUL AZIRA FAUZIANIE BT MOHD KAMARUZAMAN http://zieraberkalam.blogspot.com/

blupb. . blupb

get this widget

always cOunt my age

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 31 December 2011

sweet memOry Of 2011

assalamualaikum evryone..cakk!! hahahah
ingat x yg I penah cakap kt entry I selOm ni pasal pI nak gtau bOut my life jOurney 4 dis year hea.k.a 2011 yg hanya tinggal lg beberapa jam beberapa minit n beberapa saat je.. hahahah.. meh lerrr, klu xnak tw juz pangkah je k.. huhuhu...hurmm, evryone melalui sgala pahit manis u tahun ni kan.. sO, am I. terlalu bnyak benda y nak d ceritakan.. huhu.. but amex yg mne penting dululah ea. sbb nyer evryone nak dgr cerita y manis2 jerp kan.. hahaha... tp tulah, ada gak cerita sedeynyer. tp klu boley nak cuba elakkan cerita sedih 2 dari d cerita sbbnyer hidOp must chill lerr kakak2 abang2.. hehehehe


setiap kedukaan tu pastinyer ada ubatnyer. dan ubatnyer pasti menjadi kemanisan dalam kehidupan. hidup ni jugax macam kita selalu dengar kadang2 kita di atas, kadang2 jugak kita di bawah. xsemestinyer kite akan terus berada di atas setiap mase. sbb hidop ni kan macam roda. thats  why lah bumi ni di jadikan bulat n berpusing2. macam tulah ibaratnyer hidup kita ni. kan3?? huhuhu... dan setiap orang pasti ingin kan kejayaan dalam kehidupan. tapi,bhwasanye bukan hanya kita je mahukan semua tu, but evryone pun pikirkn bnda y sama jugak. sO x heran lah kalau manusia ni berlumba2 u mencapai kejayaan masing2. hahahaha... ( ikut suke je taip nih, entah betol entah tidak.. kalau salah mintax maaf lah ea) huhuhu.. -wat muka chumill sambil say 'peace' kt depan lappy- huhuhu

nak di jadikan story da morylah kan, I ni bukanlah pandai sangat nak bermadah2 pujangga nih.. sekadar nak typing2 hilang boring adalah sbnrnyer.. huhuh... Xtually, tahun 2011 bnyak meninggal kesan dlm hidup I.. kesan manis n pahit sumernyer ada.. but, we take y manis2 je k. y pahit2 tu kite simpan jelah sbgai kenangan n panduan d hari yg mendatang. setiap manusia bukanlah perfect sgt kan. sO jgn heran if I said that i also tergolong dlm golongan2 tuh.. huhuhu... I mengaku yg I punyer lack Or weakness nyer. memang ta ley larilah.. huhuhu...

I nih dah besar panjang. bak kata my grandmum "mOk", mu ni besar nih dah buleh nikoh doh, jame mok dulu umOr 18 anOk da 2 orang. hahah( dialeg kelatey ckit ) hahaha... bile pikirkan2 balik mmg lah. tapi tu dulu.skunk ni zaman dah berubah my "mOk".. huhuhu... hurmm, tp apakah "mOk" dah bersedia u menerima cucu menantu dlm keluarga I nih?? terpikir jap.. gaya cam green light je tuh.. hahaha... but dri ape cOnclusiOnnyer yg I sdri simpulkan. " mOk" cume maksdkna yg I ni dah besar panjang, dah boleh u berdikari sendiri, xboleh hnya nak ikut orang n ikut telunjuk orang je.jadi diri sendri, dan perbaiki segala kelemahan diri agar I ni xsenang utk dibuli. hahaha... mungkinlah jugax. kan.. huhuhu...

Okeyy, utk tahun 2011 ni I admit yg I masih lagi berperangai kebudak-budakkan lgi.. tp rasenyer sikit jelah. mungkin sbb prangai I y mengada2 tuh telebey sudaaa.. tp mengadanyer bnyk an my grandmum sndri. bukannyer an orang laenpun.. sO, fOr dis 2012 punyer azam I nak buang segala sikap kebudak2 kan I nih n sikap 'nenada' nih jauh2. supaya I bOleylah jdi pompuan melayu terakhir jugax,, hahahaha.( byak kiddingnyer dri kenyataan)..

untuk tahun 2011 nih, 1 mOre thing yg I nak kOngsi. its mOre bOut perasaan. hahaha... bukan bermakna I gagal dlm 1 percintaan sebelom nih I akn terus give up. ape2pun life must gO On n let bygOne be bygOne k.. wake up zira!! u have to create a new bOOk in yO life. nOt Only dat kumbang je yg ada kt dunia ni ok.. tapi betOllah Orang selalu say tentang "............, mungkin akan hadirnya seseorang yg lebih baik dari yg sebelomnyer".. dlm hal nih I agree sgt2. sbbnyer I dah jumpa pengganti y berjaya mencuri my heart nih yg lebih bagOs dari yg sebelomnyer. and I really2 sayang kn die. nOw, my heart is ONLY 4 MIS je.. insyaAllah, if mmg die utk I, I terima dengan hati yg terbuka. tp, cik zira ni still muda lagi. n byak benda utk d prepare kan sebelom menjadi milik MIS y sepenuhnyer. sbb I dOnt want 'pisang berbuah dua kali'..

pada cinta yg sebelomnyer, i hOpe dat 1 day u akan bahagia dengan pilihan u. ikhlas dri hati I sdri cakap, I always berdOa 4 bOth Of u akn terus bahagia dan akn bersatu. undur diri I bukan bermaksud I mengaku kalah, but  yOur lOve is really big 4 me u hadapinyer. anggaplah hubungan y pernah kite create selOm ni xpernah wujud dlam kamus hidOp kite selOm nih. n 4 thOse peOple y kat luar sana y mungkin iri hati n saja untuk menjatuhkan I dgn MIS dipersilakan. whatever it is, even segala mcm tOhmahan y dilemparkan terhadap I n MIS, i dOnt care n I xkan berganjak dri trus sayangkan die. begitu juga dengan MIS.. insyaAllah!! amin ya rObbb.. semOga permulaan hubungan kami di tahun 2011 ini berkekalan hingga ke tahun2 y berikutnyer. aminn!!


he's da Only2 n Only One whO's always make me smile n laugh
lOve MIS

hurmm... nampaknyer dah agax penat berbabbler2 nih..sO, ape lgi.. hehehhe... jumpa kt entry seterusnyer k.. hahaha... bubyeee...

p/s : happy new year 2012.. semOga tahun 2012 ini akan lebih bermanfaat pd setiap individu.. aminnn!!!




Wednesday, 28 December 2011

semalam mencipta sejarah

assalamualaikum guys... evening evryone. watpe tuhh??Hehehehe.... tinggal lg 2 hari dah masok tahun 2012 kan? So fast mase berlalu.. pejam celik pejam celik dah 365hari, 12 bulan n so on.. hahahaha... papepun semua msti da azam kan sebelom nih.so dah slesai ke sumer azam2 nyer tu? Tnya org je kan..diri sdri cam ne lak.. hahaha...teeetttt!! Biarlah rahsia ea.. heehehe..papepun tahun ni bnyak mencipta kenangan buat I ta kira pahit or manis..sumenyer dah terjadi.. manusia ni bukannye sempurna kan? Hehehehe...

so di tahun baru nih semua mesti da mencipta azam masing2 kan. samelah kitepun..hehehe... papepun janagn terlalu berharap y azam y kite cipta tu akn terlaksana 100%. belajar u menerima segala kemungkinan k..hehehe... nnti d entry I y last u tahun 2011 I akn gtau ape y telah mencipta sejarah dlm hidup I selama 2011 ni.. hehehe..terlalu bnyak u d ceritakan..hehehhe...

hehehehe....xtually na story bout smalam. huhuhu... I pegi pasir puteh oooo...melawat my oldest uncle y tepaksa d maskkan ke wad sbb denggi. I pegi wif sape agy klu bukan an MIS n my brother angah. pegipun dahnagak lewat dah geraknye sbb in da afternoon tuh I have to runner to KB first sbb nak carikan moderm u streamyx kt umh...hurmm, agak penat jugak sbb terpakse berkejer pada benda y ta dimrancang awal2 sbnrnyer..but its okey.. last skli MIS gak terpakse d libatkan dlm hal ni.. he tepakse follow me n bebudax ni dri balakng dulu u anta kereta kt umah..after dah anta kereta umah barulah boley gerak ke p.puteh..

kesian MIS sbb terpakse ikut I balik umah dulu..hurmm, n jelas nmpak mukanye agx penat..huhuhu.. tp bile d tnya katanya x apa2. so I xnaklah tnya byk2 kali sbb takut nnti ta pasal2 kene marah..hahahaha   mungkinkah?.! Huhuhu..dont know lah... da smpai pasir puteh jumpa my kazen dulu kt kedai mmber die..sbb she have to be our pemandu arah dlm hospital nnti.. then, akhirnye smpai gak I kt my paklong.. feelmkesian gak sbb I know my,paklong bukannyer selesa nak dok hospital..hahahaha.tpmnak wat camnelah kan. sabar ea paklong.. so sembanglah an paklong maklong n sumer y da kt ctu..MIS pun skli even bru first time jmpa kan..huhuhuhu





after dan selesai melawat, I bwak MIS balik umah my tokmek kt pantai bisikan bayu. huhuhu... smpapun dh agx lewat sbnrnye n kitaorng have to geak back to p.mas balik smbil2 tu MIS n angah lak nak bekejar tengok bola mlmnyer.. kan kelantan vs persabaya.. hahaha... pas maghrib kitaOrang gerak nak balik..tp pikir2 cam ta sempat je MIS nak runner 2 p.mas n ke rumah die balik sbbnyer makan mase skit.. sO i've decide u temankan MIS n my angah tgOk bOla kt luar je.. huhuhu..

sO, bile dah samapi p.mas Our missiOn u mencari kedai2 makan y pasang skrin besar y menyiarkan perlawanan bOla. hahah...mcm2 kedai kitaOrng cadangkan.. tp last2 jumpa gak kedainyer..even skrinnyer kt dlm n mengganggu penglihatan mata kitaOrng tapi tetap bersemangat na nengOknyer...huhuhu... nasib baek ada gula2 lam beg.bOleylah wat ngunyah. nOw MIS, kita tukar drpd kuaci kpda gula2 deh.. hahahah.segan gak mula2 tuh, sbb ta biase kan.. hahha//but lame2 jd Okeylah skit dri kekOk mula2 tuh. sbb MIS n angah kan ada.. hahahaha

bOlapun dah abis, sO we mOve to balik umah I dulu.. masOk2 keta mmg ta larat dah na bukak mata. sO, pejam jelah. rehatkan mata y tgah bermalas2 u berkelip2.. huhuhu... dah nak dekat samapi umah MIS kejOtkan Or I tersedar sdripun I ta perasan. sbb masih dlm keadaan "kemama" klu bak kata Org kelantanlah.. huhuh... agax lewat gak smpai umah sbb ta penah2 balik selewat tuh.. hahah... tp its Okeylah sbb my family tw I pegi mne n an sape. bile masOk je umah mata jd segar balik. memang ngOkngeklah kO ni zira. td lam keta nak sgt tidO. tp bile da smpi umah xnaklah tido..nenada jeee..hahaha... but, i feel really kesian 2 MIS sbb terpkse balik sOrng2 ke rumah.. hurmmm, nak temanpun nnt sape nak temankan I balik lak kan.. hehehe... n MIS pun kata its Okey je.. sO I tawakal je.. evben hati ttp gak ta sedap.. huhuhu...


slagi MIS ta sampai umh mmg ta senag duduklah I jdnyer.. bile da MIS smpai umh brulah I bOley bernafas dg lega.. cam lirik lagu lak.. hahaha... tp tulah alhamdulillah MIS mmg pOwer lah.. huhu... thanks a lOt2 tO MIS sbb sgup 4 evrything.. lOve u mOre dear... huhuhu... y nak d kaitkan dgn tajuk entry 2 sbnrnyer nak ckp y I ni ta penah balik umh lewat2 mlm.uuweeekkkk!!! hahahha... k lah, nak siap2kan diri dulu keyhh.. c ya in next entry lak tw.. huhuhu

Tuesday, 27 December 2011

today is my happy day

assalamualaikum evryone y follow my entry kali nih.. huhuhu.. windu kite tak?. hehe... i windu my reader sumer.. hehehe... howsm your day today? Hehehe, mesti fun, happening, gempak n beb'bling2'kan? Hidop mestilah happening..even kadang2 terselit sedikit kesedihan but life must gO On k. hihuhu..


today is my happy day, spend time habis2 an someone y salu make me happy even i'm in trouble n sad. so my day today is really2 happy n bahagia. waaahhhh!! Jenjalan sampai penat kaki. hahaha...suke sesgt. hilang segala macam keserabutan in my mind.. tengs kt MIS 4 all moment today..n terubatlah rindu I slame nihh..

in da morning tuh i bawak my my bro n my kazen pegi skol my bro dlu sbb da hal ckit y nak die settlekan katanya. so drive to s.m.u (a) bunut payong first. n da settle kat skol tu anta lak bebudak ni tu stesen bas. tepakse,hahaha..sbb ari ni your sis ni nak dating puas2..k..hehehe... pas anta diorang i trus gerax pick up MIS kt umah die. hehehe...hurmmm..OMG! terpaksa menempuh an c pakcik 'jem' kt tgh2 bndar KB nih...huhuhu..redha jelah k cik ziera..



sempat lagi bergambO kt tengah2 jalan y sesak tuh.. hehehe...

after dah melalui c pakcik jem kt tgh2 bndar KB tuh, lastly i smpai gak.. hehehe suke, ta sabar n excited..malupun ada jgx na jmpa MIS.but chill jelah.. hahaha... da windu sgt an, sO,rilexxxx sudaaa... hahaha. bile da dtg orngnye, MIS bwk pegi balai islam. anta borang zakat u adiknye. hurmm, pegi2je pejabat tgh rehat so, kene waiting2 lah. hehehehe... its okey je. no hallah. pastu ble dah jam 2 pjbtpun dah d buka so, wait are we waiting for lagi, trus masuk jelah.. hehehe. untonglah sbb ley siap awl..huhuh... alhamdulillah evrything is done. huhuhu....

pas selesai kt balai islam kelantan tuh, kitaorg pegi carix makan. tummy must d isi secepatnye. sudah kelaparan. sOlat zohor pun tax khusyuk sbb teringtkan nasi.. hehehehe... sampingan je k.. insyaAllah khusyuk.. huhuhu. MIS bwk i pegi mkn nasi ulam.sukeeee weyhhh.. sedaplah. n my fvrite is 'ulam'. sonok tgok MIS mkn..i pun jd slera lebey.klu kt umah rasanye xdelah slerenye cm tu.. hehehehe....

after da kenyang makan kitaowg g KB MALL, carikan moderm u streamyx kt umah. modermnyer harus d ganti.. klu x susa nak webcam.. hahaha. lastly jumpa gak kedai sesuai an bajet i.. huhuhu... juz u survey dulu. esok dtg beli lg.. huhuhu... bile da penat merendak kt KB MALL n nothing to do lagi kt ctu, kitaowg gerak to pcb again. but on our way tu tefikir lak sal anak2 buahnyer n adik MIS y chumill2.ingt nak bwk diowng g lepak kt pantai skli.but diowng g mandi manda kt taman tengku anis. hahaha.. so, kitaorg gerak mencari budax2 cilik tu sumer kt sane..sonok tgok diowng men air. ase cm nak masok skali je men air an diowg.but juz only for kid k. after dah sejam diowg kt dlm tuh, time's up.. hehehe... finish mandi manda k. n siap2 u tukar baju basahan sumer. huhuhu... then bwak budak2 ni g pantai lak. happy tgok diowng..pat gak i spend time an budak2 chumill nih. sbb selom nih juz tgok melalui webcam je, n now pat men2 an diowg sesme..



haziq suap ais-krim.. hahah.. xsempat masok mulut agy dah tarik keluar dah sudunuet.. huhuhu

tgOk pe tuhh?? heheh


elelele..bgOsnyer die, suap kt pakteh die.. sayang ea.. hahaha

budak2 pun da ngantok, so tepakse berpisah an diowng..hurmmm, so sad xtually..na spend time agy.. ta puas rasenyer layan kerenah diowng.. hehehehe.. insyaAllah another day lak k.. hehehe... after anta MIS n budak2 nih balik..i pun geak balik to my house. bdn pun dah melekit..heheh..buchukkk!! D sbbkan dah maghrib, so, bekejarlah balik. drive cam org ta ingt dunia. pikir na cepat smpai je.. hehehe... but alhamdulillah sampai gak. kecut perut gak drive laju2 sdri cam tuh.. tp tulah, anak dara ta elok keluar mlm2 keyhh... hehehehe.



mostly i having fun giler2 today. n thanks a lot to MIS sbb lengkapkan my day today n hilangkan windu kt budak2 nih.. next time lepak lg keyhhh.. huhuhu...love evryone. so dats my entry for today..hehehe.. owh yaa, i've got new news from my kazen, my siti hajar said, poklong masuk wad td. hurmmm, innalillah.tekejot gak sbb my paklong masuk wad tetibe d sbbkan denggi. n i want to say i hate nyamuk denggi damn much.. d sbbkan menatang ni lah my pak long masok wad. huhhh! Sedey sesgt. insyaAllah, klu takde pape esok i nak gerak to p,puteh. hurmm, sape y nak dajx sbgai teman ea.n hope my paklong get well ASAP k. doakan my paklong skli tw..

Wednesday, 21 December 2011

heart saying..

assalamualaikum evryone..
dah lame rasanya x wat entry baru kt diary online nih.selom ni ada gak terfikir u xtive balik.tp tulah,since busy an alot things to do ni, lupekanlah dlu u sementara waktu benda2 alah ni. tringinlh jgx nak wat entry bru.tp takde bnda y blh d story da mory banyak2. huhuhu...skit2 blhlah. y laen PnC k.hahaha...

okey, first of all na ckp ckit. thanks pd evryone y da bg support kt I slame ni ats kerja2 y dh I buat skng ni. alhamdulillah, org ckp if kite na wat sesuatu tunbiarlah dri bwahnyet dulu. jgn tegopoh gapah nak tyus naek. so, I hrp bile I bermula dri bawah I akn dpt kejayann y berpanjangan kelak hingga ke akhirat.aminn,moga barakah buat semua y terlibat.

second, I nak bersyukur sgt2 pd Allah s.w.t . sebab telah memberi I semangat baru y begitu kuat u dri I. DIA telah kirimkan seorang y ckup2 bermkna u hidop I skang ni. kerana die I bangkit dri segala kehancuran. n Alhamdulillah sbb die boley menerima I seadanya. n Alhamdulillah jgx, even hubungan kami masih lagi bru tetapi perancangn telah di cipta. insyaAllah, moga perancangan itu berhasil. n I hope takde org y dengki dgn kebahagiaan kami dan teringin u musnahkannya. kami telalu sayangkan hubungan kami.

 sekian, bila kalam berpena akn meninggal kesan d belakang. dan moga kesan itu menjadi sebahagian dri kehidupan. jangan hanya melihat di depan,ttpi lihatlah di belakang kertas juga,pasti meninggalkan kesan y sama..




sweet memOry Of 2011

assalamualaikum evryone..cakk!! hahahah
ingat x yg I penah cakap kt entry I selOm ni pasal pI nak gtau bOut my life jOurney 4 dis year hea.k.a 2011 yg hanya tinggal lg beberapa jam beberapa minit n beberapa saat je.. hahahah.. meh lerrr, klu xnak tw juz pangkah je k.. huhuhu...hurmm, evryone melalui sgala pahit manis u tahun ni kan.. sO, am I. terlalu bnyak benda y nak d ceritakan.. huhu.. but amex yg mne penting dululah ea. sbb nyer evryone nak dgr cerita y manis2 jerp kan.. hahaha... tp tulah, ada gak cerita sedeynyer. tp klu boley nak cuba elakkan cerita sedih 2 dari d cerita sbbnyer hidOp must chill lerr kakak2 abang2.. hehehehe


setiap kedukaan tu pastinyer ada ubatnyer. dan ubatnyer pasti menjadi kemanisan dalam kehidupan. hidup ni jugax macam kita selalu dengar kadang2 kita di atas, kadang2 jugak kita di bawah. xsemestinyer kite akan terus berada di atas setiap mase. sbb hidop ni kan macam roda. thats  why lah bumi ni di jadikan bulat n berpusing2. macam tulah ibaratnyer hidup kita ni. kan3?? huhuhu... dan setiap orang pasti ingin kan kejayaan dalam kehidupan. tapi,bhwasanye bukan hanya kita je mahukan semua tu, but evryone pun pikirkn bnda y sama jugak. sO x heran lah kalau manusia ni berlumba2 u mencapai kejayaan masing2. hahahaha... ( ikut suke je taip nih, entah betol entah tidak.. kalau salah mintax maaf lah ea) huhuhu.. -wat muka chumill sambil say 'peace' kt depan lappy- huhuhu

nak di jadikan story da morylah kan, I ni bukanlah pandai sangat nak bermadah2 pujangga nih.. sekadar nak typing2 hilang boring adalah sbnrnyer.. huhuh... Xtually, tahun 2011 bnyak meninggal kesan dlm hidup I.. kesan manis n pahit sumernyer ada.. but, we take y manis2 je k. y pahit2 tu kite simpan jelah sbgai kenangan n panduan d hari yg mendatang. setiap manusia bukanlah perfect sgt kan. sO jgn heran if I said that i also tergolong dlm golongan2 tuh.. huhuhu... I mengaku yg I punyer lack Or weakness nyer. memang ta ley larilah.. huhuhu...

I nih dah besar panjang. bak kata my grandmum "mOk", mu ni besar nih dah buleh nikoh doh, jame mok dulu umOr 18 anOk da 2 orang. hahah( dialeg kelatey ckit ) hahaha... bile pikirkan2 balik mmg lah. tapi tu dulu.skunk ni zaman dah berubah my "mOk".. huhuhu... hurmm, tp apakah "mOk" dah bersedia u menerima cucu menantu dlm keluarga I nih?? terpikir jap.. gaya cam green light je tuh.. hahaha... but dri ape cOnclusiOnnyer yg I sdri simpulkan. " mOk" cume maksdkna yg I ni dah besar panjang, dah boleh u berdikari sendiri, xboleh hnya nak ikut orang n ikut telunjuk orang je.jadi diri sendri, dan perbaiki segala kelemahan diri agar I ni xsenang utk dibuli. hahaha... mungkinlah jugax. kan.. huhuhu...

Okeyy, utk tahun 2011 ni I admit yg I masih lagi berperangai kebudak-budakkan lgi.. tp rasenyer sikit jelah. mungkin sbb prangai I y mengada2 tuh telebey sudaaa.. tp mengadanyer bnyk an my grandmum sndri. bukannyer an orang laenpun.. sO, fOr dis 2012 punyer azam I nak buang segala sikap kebudak2 kan I nih n sikap 'nenada' nih jauh2. supaya I bOleylah jdi pompuan melayu terakhir jugax,, hahahaha.( byak kiddingnyer dri kenyataan)..

untuk tahun 2011 nih, 1 mOre thing yg I nak kOngsi. its mOre bOut perasaan. hahaha... bukan bermakna I gagal dlm 1 percintaan sebelom nih I akn terus give up. ape2pun life must gO On n let bygOne be bygOne k.. wake up zira!! u have to create a new bOOk in yO life. nOt Only dat kumbang je yg ada kt dunia ni ok.. tapi betOllah Orang selalu say tentang "............, mungkin akan hadirnya seseorang yg lebih baik dari yg sebelomnyer".. dlm hal nih I agree sgt2. sbbnyer I dah jumpa pengganti y berjaya mencuri my heart nih yg lebih bagOs dari yg sebelomnyer. and I really2 sayang kn die. nOw, my heart is ONLY 4 MIS je.. insyaAllah, if mmg die utk I, I terima dengan hati yg terbuka. tp, cik zira ni still muda lagi. n byak benda utk d prepare kan sebelom menjadi milik MIS y sepenuhnyer. sbb I dOnt want 'pisang berbuah dua kali'..

pada cinta yg sebelomnyer, i hOpe dat 1 day u akan bahagia dengan pilihan u. ikhlas dri hati I sdri cakap, I always berdOa 4 bOth Of u akn terus bahagia dan akn bersatu. undur diri I bukan bermaksud I mengaku kalah, but  yOur lOve is really big 4 me u hadapinyer. anggaplah hubungan y pernah kite create selOm ni xpernah wujud dlam kamus hidOp kite selOm nih. n 4 thOse peOple y kat luar sana y mungkin iri hati n saja untuk menjatuhkan I dgn MIS dipersilakan. whatever it is, even segala mcm tOhmahan y dilemparkan terhadap I n MIS, i dOnt care n I xkan berganjak dri trus sayangkan die. begitu juga dengan MIS.. insyaAllah!! amin ya rObbb.. semOga permulaan hubungan kami di tahun 2011 ini berkekalan hingga ke tahun2 y berikutnyer. aminn!!


he's da Only2 n Only One whO's always make me smile n laugh
lOve MIS

hurmm... nampaknyer dah agax penat berbabbler2 nih..sO, ape lgi.. hehehhe... jumpa kt entry seterusnyer k.. hahaha... bubyeee...

p/s : happy new year 2012.. semOga tahun 2012 ini akan lebih bermanfaat pd setiap individu.. aminnn!!!




semalam mencipta sejarah

assalamualaikum guys... evening evryone. watpe tuhh??Hehehehe.... tinggal lg 2 hari dah masok tahun 2012 kan? So fast mase berlalu.. pejam celik pejam celik dah 365hari, 12 bulan n so on.. hahahaha... papepun semua msti da azam kan sebelom nih.so dah slesai ke sumer azam2 nyer tu? Tnya org je kan..diri sdri cam ne lak.. hahaha...teeetttt!! Biarlah rahsia ea.. heehehe..papepun tahun ni bnyak mencipta kenangan buat I ta kira pahit or manis..sumenyer dah terjadi.. manusia ni bukannye sempurna kan? Hehehehe...

so di tahun baru nih semua mesti da mencipta azam masing2 kan. samelah kitepun..hehehe... papepun janagn terlalu berharap y azam y kite cipta tu akn terlaksana 100%. belajar u menerima segala kemungkinan k..hehehe... nnti d entry I y last u tahun 2011 I akn gtau ape y telah mencipta sejarah dlm hidup I selama 2011 ni.. hehehe..terlalu bnyak u d ceritakan..hehehhe...

hehehehe....xtually na story bout smalam. huhuhu... I pegi pasir puteh oooo...melawat my oldest uncle y tepaksa d maskkan ke wad sbb denggi. I pegi wif sape agy klu bukan an MIS n my brother angah. pegipun dahnagak lewat dah geraknye sbb in da afternoon tuh I have to runner to KB first sbb nak carikan moderm u streamyx kt umh...hurmm, agak penat jugak sbb terpakse berkejer pada benda y ta dimrancang awal2 sbnrnyer..but its okey.. last skli MIS gak terpakse d libatkan dlm hal ni.. he tepakse follow me n bebudax ni dri balakng dulu u anta kereta kt umah..after dah anta kereta umah barulah boley gerak ke p.puteh..

kesian MIS sbb terpakse ikut I balik umah dulu..hurmm, n jelas nmpak mukanye agx penat..huhuhu.. tp bile d tnya katanya x apa2. so I xnaklah tnya byk2 kali sbb takut nnti ta pasal2 kene marah..hahahaha   mungkinkah?.! Huhuhu..dont know lah... da smpai pasir puteh jumpa my kazen dulu kt kedai mmber die..sbb she have to be our pemandu arah dlm hospital nnti.. then, akhirnye smpai gak I kt my paklong.. feelmkesian gak sbb I know my,paklong bukannyer selesa nak dok hospital..hahahaha.tpmnak wat camnelah kan. sabar ea paklong.. so sembanglah an paklong maklong n sumer y da kt ctu..MIS pun skli even bru first time jmpa kan..huhuhuhu





after dan selesai melawat, I bwak MIS balik umah my tokmek kt pantai bisikan bayu. huhuhu... smpapun dh agx lewat sbnrnye n kitaorng have to geak back to p.mas balik smbil2 tu MIS n angah lak nak bekejar tengok bola mlmnyer.. kan kelantan vs persabaya.. hahaha... pas maghrib kitaOrang gerak nak balik..tp pikir2 cam ta sempat je MIS nak runner 2 p.mas n ke rumah die balik sbbnyer makan mase skit.. sO i've decide u temankan MIS n my angah tgOk bOla kt luar je.. huhuhu..

sO, bile dah samapi p.mas Our missiOn u mencari kedai2 makan y pasang skrin besar y menyiarkan perlawanan bOla. hahah...mcm2 kedai kitaOrng cadangkan.. tp last2 jumpa gak kedainyer..even skrinnyer kt dlm n mengganggu penglihatan mata kitaOrng tapi tetap bersemangat na nengOknyer...huhuhu... nasib baek ada gula2 lam beg.bOleylah wat ngunyah. nOw MIS, kita tukar drpd kuaci kpda gula2 deh.. hahahah.segan gak mula2 tuh, sbb ta biase kan.. hahha//but lame2 jd Okeylah skit dri kekOk mula2 tuh. sbb MIS n angah kan ada.. hahahaha

bOlapun dah abis, sO we mOve to balik umah I dulu.. masOk2 keta mmg ta larat dah na bukak mata. sO, pejam jelah. rehatkan mata y tgah bermalas2 u berkelip2.. huhuhu... dah nak dekat samapi umah MIS kejOtkan Or I tersedar sdripun I ta perasan. sbb masih dlm keadaan "kemama" klu bak kata Org kelantanlah.. huhuh... agax lewat gak smpai umah sbb ta penah2 balik selewat tuh.. hahah... tp its Okeylah sbb my family tw I pegi mne n an sape. bile masOk je umah mata jd segar balik. memang ngOkngeklah kO ni zira. td lam keta nak sgt tidO. tp bile da smpi umah xnaklah tido..nenada jeee..hahaha... but, i feel really kesian 2 MIS sbb terpkse balik sOrng2 ke rumah.. hurmmm, nak temanpun nnt sape nak temankan I balik lak kan.. hehehe... n MIS pun kata its Okey je.. sO I tawakal je.. evben hati ttp gak ta sedap.. huhuhu...


slagi MIS ta sampai umh mmg ta senag duduklah I jdnyer.. bile da MIS smpai umh brulah I bOley bernafas dg lega.. cam lirik lagu lak.. hahaha... tp tulah alhamdulillah MIS mmg pOwer lah.. huhu... thanks a lOt2 tO MIS sbb sgup 4 evrything.. lOve u mOre dear... huhuhu... y nak d kaitkan dgn tajuk entry 2 sbnrnyer nak ckp y I ni ta penah balik umh lewat2 mlm.uuweeekkkk!!! hahahha... k lah, nak siap2kan diri dulu keyhh.. c ya in next entry lak tw.. huhuhu

today is my happy day

assalamualaikum evryone y follow my entry kali nih.. huhuhu.. windu kite tak?. hehe... i windu my reader sumer.. hehehe... howsm your day today? Hehehe, mesti fun, happening, gempak n beb'bling2'kan? Hidop mestilah happening..even kadang2 terselit sedikit kesedihan but life must gO On k. hihuhu..


today is my happy day, spend time habis2 an someone y salu make me happy even i'm in trouble n sad. so my day today is really2 happy n bahagia. waaahhhh!! Jenjalan sampai penat kaki. hahaha...suke sesgt. hilang segala macam keserabutan in my mind.. tengs kt MIS 4 all moment today..n terubatlah rindu I slame nihh..

in da morning tuh i bawak my my bro n my kazen pegi skol my bro dlu sbb da hal ckit y nak die settlekan katanya. so drive to s.m.u (a) bunut payong first. n da settle kat skol tu anta lak bebudak ni tu stesen bas. tepakse,hahaha..sbb ari ni your sis ni nak dating puas2..k..hehehe... pas anta diorang i trus gerax pick up MIS kt umah die. hehehe...hurmmm..OMG! terpaksa menempuh an c pakcik 'jem' kt tgh2 bndar KB nih...huhuhu..redha jelah k cik ziera..



sempat lagi bergambO kt tengah2 jalan y sesak tuh.. hehehe...

after dah melalui c pakcik jem kt tgh2 bndar KB tuh, lastly i smpai gak.. hehehe suke, ta sabar n excited..malupun ada jgx na jmpa MIS.but chill jelah.. hahaha... da windu sgt an, sO,rilexxxx sudaaa... hahaha. bile da dtg orngnye, MIS bwk pegi balai islam. anta borang zakat u adiknye. hurmm, pegi2je pejabat tgh rehat so, kene waiting2 lah. hehehehe... its okey je. no hallah. pastu ble dah jam 2 pjbtpun dah d buka so, wait are we waiting for lagi, trus masuk jelah.. hehehe. untonglah sbb ley siap awl..huhuh... alhamdulillah evrything is done. huhuhu....

pas selesai kt balai islam kelantan tuh, kitaorg pegi carix makan. tummy must d isi secepatnye. sudah kelaparan. sOlat zohor pun tax khusyuk sbb teringtkan nasi.. hehehehe... sampingan je k.. insyaAllah khusyuk.. huhuhu. MIS bwk i pegi mkn nasi ulam.sukeeee weyhhh.. sedaplah. n my fvrite is 'ulam'. sonok tgok MIS mkn..i pun jd slera lebey.klu kt umah rasanye xdelah slerenye cm tu.. hehehehe....

after da kenyang makan kitaowg g KB MALL, carikan moderm u streamyx kt umah. modermnyer harus d ganti.. klu x susa nak webcam.. hahaha. lastly jumpa gak kedai sesuai an bajet i.. huhuhu... juz u survey dulu. esok dtg beli lg.. huhuhu... bile da penat merendak kt KB MALL n nothing to do lagi kt ctu, kitaowg gerak to pcb again. but on our way tu tefikir lak sal anak2 buahnyer n adik MIS y chumill2.ingt nak bwk diowng g lepak kt pantai skli.but diowng g mandi manda kt taman tengku anis. hahaha.. so, kitaorg gerak mencari budax2 cilik tu sumer kt sane..sonok tgok diowng men air. ase cm nak masok skali je men air an diowg.but juz only for kid k. after dah sejam diowg kt dlm tuh, time's up.. hehehe... finish mandi manda k. n siap2 u tukar baju basahan sumer. huhuhu... then bwak budak2 ni g pantai lak. happy tgok diowng..pat gak i spend time an budak2 chumill nih. sbb selom nih juz tgok melalui webcam je, n now pat men2 an diowg sesme..



haziq suap ais-krim.. hahah.. xsempat masok mulut agy dah tarik keluar dah sudunuet.. huhuhu

tgOk pe tuhh?? heheh


elelele..bgOsnyer die, suap kt pakteh die.. sayang ea.. hahaha

budak2 pun da ngantok, so tepakse berpisah an diowng..hurmmm, so sad xtually..na spend time agy.. ta puas rasenyer layan kerenah diowng.. hehehehe.. insyaAllah another day lak k.. hehehe... after anta MIS n budak2 nih balik..i pun geak balik to my house. bdn pun dah melekit..heheh..buchukkk!! D sbbkan dah maghrib, so, bekejarlah balik. drive cam org ta ingt dunia. pikir na cepat smpai je.. hehehe... but alhamdulillah sampai gak. kecut perut gak drive laju2 sdri cam tuh.. tp tulah, anak dara ta elok keluar mlm2 keyhh... hehehehe.



mostly i having fun giler2 today. n thanks a lot to MIS sbb lengkapkan my day today n hilangkan windu kt budak2 nih.. next time lepak lg keyhhh.. huhuhu...love evryone. so dats my entry for today..hehehe.. owh yaa, i've got new news from my kazen, my siti hajar said, poklong masuk wad td. hurmmm, innalillah.tekejot gak sbb my paklong masuk wad tetibe d sbbkan denggi. n i want to say i hate nyamuk denggi damn much.. d sbbkan menatang ni lah my pak long masok wad. huhhh! Sedey sesgt. insyaAllah, klu takde pape esok i nak gerak to p,puteh. hurmm, sape y nak dajx sbgai teman ea.n hope my paklong get well ASAP k. doakan my paklong skli tw..

heart saying..

assalamualaikum evryone..
dah lame rasanya x wat entry baru kt diary online nih.selom ni ada gak terfikir u xtive balik.tp tulah,since busy an alot things to do ni, lupekanlah dlu u sementara waktu benda2 alah ni. tringinlh jgx nak wat entry bru.tp takde bnda y blh d story da mory banyak2. huhuhu...skit2 blhlah. y laen PnC k.hahaha...

okey, first of all na ckp ckit. thanks pd evryone y da bg support kt I slame ni ats kerja2 y dh I buat skng ni. alhamdulillah, org ckp if kite na wat sesuatu tunbiarlah dri bwahnyet dulu. jgn tegopoh gapah nak tyus naek. so, I hrp bile I bermula dri bawah I akn dpt kejayann y berpanjangan kelak hingga ke akhirat.aminn,moga barakah buat semua y terlibat.

second, I nak bersyukur sgt2 pd Allah s.w.t . sebab telah memberi I semangat baru y begitu kuat u dri I. DIA telah kirimkan seorang y ckup2 bermkna u hidop I skang ni. kerana die I bangkit dri segala kehancuran. n Alhamdulillah sbb die boley menerima I seadanya. n Alhamdulillah jgx, even hubungan kami masih lagi bru tetapi perancangn telah di cipta. insyaAllah, moga perancangan itu berhasil. n I hope takde org y dengki dgn kebahagiaan kami dan teringin u musnahkannya. kami telalu sayangkan hubungan kami.

 sekian, bila kalam berpena akn meninggal kesan d belakang. dan moga kesan itu menjadi sebahagian dri kehidupan. jangan hanya melihat di depan,ttpi lihatlah di belakang kertas juga,pasti meninggalkan kesan y sama..